Bättre affärer med nytt digitalt system

Ett spännande projekt som Entreprenörföretagen medverkar i just nu är Plåt & Ventilationsportalen. Ett digitalt system, skräddarsytt för alla företag inom byggnadsplåt och ventilation.

peromartin

Per Assarsson och Martin Ahlström är initiativtagare och ägare till portalen. Foto: Tomas Skagerlind

Plåt & Ventilationsportalen är ett digitalt verksamhetsledningssystem som ska höja kvaliteten och strukturen i branschen, förbättra verksamheten och förenkla det dagliga arbetet för de företag som är verksamma i plåt- och ventilationsbranschen.

– En del av Entreprenörföretagens medlemmar har redan i dag något slags IT-system, men ofta är systemen stor, dyra och inte så användarvänliga. Portalen som vi nu tar fram är därför anpassat för verksamheten i deras egna branscher, säger Per Assarsson som tillsammans med Martin Ahlström är initiativtagare och ägare till portalen.

Martin har varit i branschen sedan 2006 och är delägare i Plåtslageri Jonaeson & Wendel i Stockholm. Per har lång erfarenhet av att driva projekt hos bland annat Ericsson och han har även utvecklat verksamhetsledningssystem och IT-baserade projektsystem.

– Sedan i mitten av 2013 har jag prövat flera olika system utan att hitta ett som är anpassat för dagens krav på plåt- och ventilationsbranschen. Därför hörde jag runt och det var fler än jag som behöver ett smart verksamhetsledningssystem som hjälper företagen att öka den interna kontrollen och därmed öka sin lönsamhet, kvalitet och kundnöjdhet, säger Martin Ahlström.

Portalen är modulbaserat och kan anpassas efter storleken på företaget och den är uppbyggt för att även passa den kommande auktorisationen för plåtslagerier.

– I somras skickades en enkät ut till Entreprenörföretagens medlemmar där vi bland annat undrade om de ansåg att de behövde hjälp med struktur och kvalitetshöjande åtgärder? Hela 85 procent svarade ja på den frågan, vilket visar att det finns ett stort behov av att få stöd med den typen av frågor, säger Martin Ahlström.

En nyhet i sammanhanget är att auktorisationen – och därmed även portalen – numera även inkluderar en paraplylösning för FR2000. Ett verksamhetsledningssystem som Entreprenörföretagen redan är certifierade inom.

_MG_8165

– I uppgörelsen ingår det också att förbundet och våra medlemsföretag kommer att delta mycket aktivt i utvecklingen av plattformen, säger Johan Lindström, vd för Entreprenörföretagen.

– När Entreprenörföretagen uppgraderar vårt eget system har vi även rätt att internrevidera våra medlemsföretag i vårt FR2000-system. Så efter att förbundet har uppgraderats är ambitionen att 15 mindre, redan kontaktade medlemsföretag, ska certifieras under vårt paraply per omgående, säger Johan Lindström, vd för Entreprenörföretagen.

– Vi har skrivit ett avtal med Per och Martin som innebär att vi skapar ett finansieringslån som kommer att återbetalas under ett par år. I uppgörelsen ingår det också att förbundet och våra medlemsföretag kommer att delta mycket aktivt i utvecklingen av plattformen. Vi har till exempel en referensgrupp på sex personer från medlemsföretagen som jobbar tätt tillsammans med Per och Martin.

En första version av Plåt & Ventilationsportalen kommer att lanseras i början av januari 2016.

Lämna en kommentar

Vi delar aldrig ut din epostadress till spammare. Obligatoriska fält är markerade med asterisk *.

*
*