Tagg: Entreprenörföretagen

Ny auktorisation ska lyfta plåt- och ventbranscherna

Inom kort kommer alla företagsledare att kunna auktorisera sitt byggnadsplåtslageri eller ventilationsföretag. Detta tack vare de auktorisationssystem som Entreprenörföretagen lanserar under 2016.

Ren luft – en förutsättning för friskt liv

Just nu pågår ett forskningsprojekt med syfte att undersöka inomhusmiljön i nybyggda enfamiljshus som består av att gemensamt driva kampanjen ”Ren luft, friskt liv”. En kampanj som ska lyfta vikten av ren inomhusluft och visa hur stor inverkan den har på människors välmående.

PLÅT16 lockar med rockstjärna från Mexico city

Den 10 mars är det dags för den nionde upplagan av evenemanget PLÅT, som äger rum i Eriksbergshallen i Göteborg. Liksom tidigare förväntas över 300 arkitekter sluta upp för att ägna en dag åt metallfasader.

En metallnörd av stora mått

Det finns plåtslageriföretag som inte ser riktigt likadana ut som andra. De kan till exempel ha en annan struktur, andra kundgrupper och andra ambitioner och mål med sin verksamhet. Skånebaserade hofv2 metall AB är ett sådant företag.

Tufft och jämnt i förbundets årliga golfkamp

Den 26:e upplagan av Entreprenörföretagsgolfen har gått av stapeln och för sjunde året i rad arrangerades tävlingen på Ombergs vackra golfbana mellan Ödeshög och Vadstena.

Jobbet ur ett helikopterperspektiv

I takt med att priserna har sjunkit på obemannade luftfarkoster så har dessa drönare blivit en allt vanligare syn. Torbjörn Winther är en av de som i framtiden hoppas få möjlighet att använda drönare i jobbsammanhang.

”Vi måste lyfta hela plåtbranschen!”  

I början av 90-talet var Magnus Lefvert favorit hos Hammarby-fansen. I dag, 25 år senare, drar han nytta av erfarenheterna från fotbollskarriären när han med stor framgång driver medlemsföretaget LW Sverige AB – ett av Sveriges ledande företag inom tak- och fasadbranschen.

Rekrytering och ökad medlemsnytta – viktiga frågor för förbundets nye vd

Den 2 februari började Johan Lindström sitt nya uppdrag som vd för Entreprenörföretagen. Han tar över efter Thomas Dahlberg, som efter 34 år i förbundets tjänst går i pension i slutet på maj. Men vem är egentligen Johan Lindström? Plåt & Vent Magasinet har tagit pulsen på förbundets nye ledare.

Luftrening med ozon – effektivt men kunskapskrävande

Det finns över 20 000 restauranger i Sverige och i takt med att befolkningen ökar så byggs det även fler och fler fastigheter med storkök. Tyvärr finns det många restaurang- och fastighetsägare som slarvar med ventilationen. Vilket leder till ökad brandrisk och dålig energiåtervinning.

”Ventilation är som lego”

Medlemsföretaget Holstein Bygg arbetar inom en sektor som har fått stort uppsving de senaste åren: ventilation. Med stort engagemang och glädje över möjligheterna bygger de vuxenlego med ventilationsdelar på arbetstid.

Ledare: Ny energi inför en spännande höst!

Hoppas ni har haft tid för semester och hunnit njuta av den underbara sommaren? Även om vi bara har kommit en bit in i augusti börjar skrivbordet så sakteliga återigen att fyllas. Vi kliar oss i huvudet över glömda lösenord och inloggningar, vi funderar över vad vi egentligen menar med post-it-lapparna som sitter kvar på datorn.

Respektingivande renoveringsjobb

Att få äran att renovera en av Sveriges äldsta kyrkor är ett minst sagt prestigefyllt uppdrag. De anställda på medlemsföretaget Plåt-Lars AB i Falun vet hur det känns. För ungefär ett år sedan fick företaget i uppdrag att renovera storkyrkan i Ockelbo.