Tagg: Jörgen Rasmusson

Ledare: Används verkligen skatteintäkterna på rätt sätt?

Nästan 60 procent av de totala skatteintäkterna kommer från skatt på arbete, framför allt inkomstskatter och arbetsgivaravgifter. Ungefär 30 procent utgörs av skatter på konsumtion och insatsvaror.

Lyxigt studentboende med kopparfasad

Att intresset för plåt i arkitekturen har ökat finns det fler och tydliga tecken på. Det senaste exemplet är det studentbostadshus med 13 våningar som just nu byggs åt Helsingkrona Nation i Lund. Fasaden är nämligen täckt med 33 ton vackert skinande kopparplåt.

Ledare: Tack för en bra ordförandekonferens!

Under två intensiva och gemytliga dagar på Tammsvik Herrgård diskuterades vad som gör att förbundet står väl rustat för framtiden. Vi måste vara beredda att utvecklas och se möjligheter för att kunna möta förändringar i vår omvärld, såsom globalisering och digitalisering men framför allt för att kunna möta förväntningar och behov hos våra medlemsföretag.

Ledare: Nu måste vi lyfta blicken och ta vara på de nya möjligheterna

Det fanns en spänd förväntan i luften på valdagskvällen när jag slog mig ner i soffan framför tv:n för att följa valvakan. Efter veckor av glödande kampanj hade svenska folket sagt sitt. Vad skulle svaret bli?