Tagg: Plåtslageri

En metallnörd av stora mått

Det finns plåtslageriföretag som inte ser riktigt likadana ut som andra. De kan till exempel ha en annan struktur, andra kundgrupper och andra ambitioner och mål med sin verksamhet. Skånebaserade hofv2 metall AB är ett sådant företag.

Bättre affärer med nytt digitalt system

Ett spännande projekt som Entreprenörföretagen medverkar i just nu är Plåt & Ventilationsportalen. Ett digitalt system skräddarsytt för alla företag inom byggnadsplåt och ventilation.

”Vi måste lyfta hela plåtbranschen!”  

I början av 90-talet var Magnus Lefvert favorit hos Hammarby-fansen. I dag, 25 år senare, drar han nytta av erfarenheterna från fotbollskarriären när han med stor framgång driver medlemsföretaget LW Sverige AB – ett av Sveriges ledande företag inom tak- och fasadbranschen.

Plåten vinner mexikanska marknadsandelar

I Mexiko är vardagen för en plåtslagare varierad eftersom ett sådant yrke innebär att man måste vara en multikonstnär som kan göra lite allt möjligt.
– Vi är som vindflöjlar som vänder oss om efter arbetena, säger Victor Cisneros García.

Stilig 106-åring får ny kopparskrud

Det drygt 100 år gamla koppartornet på Oscarsteatern i Stockholm ska läggas om. LW Sverige AB har fått prestigeuppdraget att renovera denna k-märkta pärla med sina vackra utsmyckningar.

Marcus vann SM-guld

Marcus Estenberg från Lugnetgymnasiet i Falun är Sveriges bästa unga plåtslagare. Det stod klart klockan 15 på fredagen då SM-finalen avgjordes på PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Lyckad nystart för Framtidsgruppen

För fyra år sedan startade PLR Framtidsgruppen, ett projekt med syfte att stärka kontakten mellan yngre medlemmar och förbundet. En satsning som ska underlätta det kommande generationsskiftet och säkra den framtida tillväxten.

Ledare: Framtidens rekryteringsbehov måste lösas i dag

Att berätta hur vi gått från att vara en yrkesgrupp som kom när byggaren ropade, till att vara en kunnig part av hur fasader och tak skall utformas.

Framtidens industrilokal – ljus, öppen och energismart

Ett 350 kvadratmeter stort trähus i Oskarshamn är det nya samtalsämnet i bygden. Här huserar medlemsföretaget Kolberga Plåtslageri AB.

Ett hyllat hus i bara mässingen

Under PLÅT12 i Malmö delades hederspriset Plåtpriset ut för andra gången. I år gick priset till Wingårdh Arkitektkontor för Sven-Harrys mässingsklädda konstmuseum.

Familjeframgångar

Kommuninvånarna i Norrahammar, cirka 15 kilometer sydväst om Jönköping, kan vara stolta över den vackra naturen och ett blomstrande affärsliv. De kan också skryta med att ett av Jönköpings största plåtslagerier finns på orten, Norrahammars Plåtslageri AB. Norrahammars Plåtslageri grundades 1950 av Bengt Sandberg. I början av 1970-talet gick sönerna Stein och Terje in som […]

Avtalsyrkande med Byggnads utväxlade

Fredagen den 27 januari i år, växlade VVS Företagen och Plåtslageriernas Riksförbund yrkanden med Byggnads inför förhandlingar om nya kollektivavtal för anställda i Plåtslageriernas Riksförbunds cirka 900 medlemsföretag och VVS Företagens drygt 1 450. VVS Företagen och Plåtslageriernas Riksförbund ser det som en av sina huvuduppgifter att åstadkomma modernare kollektivavtal för sina medlemsföretag. Moderna kollektivavtal […]