Tagg: PLR

SM-finalisterna är uttagna

Efter landsomfattande uttagningstävlingar där över 170 plåtslagerielever deltog, har nu sex finalister utsetts till SM för unga plåtslagare. Dessa skickliga ungdomar gör upp i en rafflande SM-final på PVF Teknikcentrum i Katrineholm den 26 april.

Ledare: Framtidens rekryteringsbehov måste lösas i dag

Att berätta hur vi gått från att vara en yrkesgrupp som kom när byggaren ropade, till att vara en kunnig part av hur fasader och tak skall utformas.

HSB:s nya FTX-lösning

Lösningen är så enkel att den inte går att patentera. Ändå sparar HSB:s FTX-lösning uppskattningsvis 8 kWh/år och m2 bostadsyta. Systemet ska nu installeras i två nya flerbostadshus i Nacka strax utanför Stockholm till hösten.

Bred satsning på solenergiteknik

Ökande miljöproblem och stigande energipriser har gjort att solen blir allt viktigare som energikälla. Men det krävs politiska incitament och även en satsning från företagen i branschen för att solenergin lönsam ska kunna bli riktigt lönsam.

Jenny går sin egen väg i pappas fotspår

Det är inte bara kungen som har ärvt sitt yrke. Det har även Jenny Dreikant gjort. Hon ska bli plåtslagare som sin pappa Robert och hon får kämpa för det.
Jenny får tampas mot en fördomar och en hård jargong.

Försäkringen blev räddaren i nöden för Bo

En sekunds ouppmärksamhet och olyckan är framme. För en plåtslagare kan en skadad hand innebära slutet på karriären, firman och försörjningen.