Tagg: Unga plåtslagare

En metallnörd av stora mått

Det finns plåtslageriföretag som inte ser riktigt likadana ut som andra. De kan till exempel ha en annan struktur, andra kundgrupper och andra ambitioner och mål med sin verksamhet. Skånebaserade hofv2 metall AB är ett sådant företag.

Ett objekt utöver det vanliga för silvermedaljörerna

För sex år sedan tog han silver i yrkes-VM i Canada. Nu har Joakim Karlsson nyligen startat företag tillsammans med kollegan Tobias Ivarsson. I våras avslutade de ett annorlunda villajobb utanför Stockholm.

Här är finalisterna i ”SM för unga plåtslagare 2015”  

158 plåtslagarelever och företagslärlingar deltog i årets uttagningstävlingar och 18 av de regionala vinnande bidragen skickades sedan till den centrala juryn för granskning. Juryn har därefter bedömt uppgifterna och plockat ut de sex främsta bidragen.

Ett gyllene samarbete

Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Men tiden har satt sina spår och behovet av restaurering av slottets tak har varit akut. Vi besökte Skokloster för att se modern svensk hantverkstradition ta sig an det vackra barockslottet från 1600-talet.

SM-finalisterna är uttagna

Efter landsomfattande uttagningstävlingar där över 170 plåtslagerielever deltog, har nu sex finalister utsetts till SM för unga plåtslagare. Dessa skickliga ungdomar gör upp i en rafflande SM-final på PVF Teknikcentrum i Katrineholm den 26 april.

Plåtmästerskap inför rekordstor publik

För tre år sedan visste han inte ens vad en plåtslagare var. I maj kom 20-årige Nibras Shaba etta i tävlingen SM för unga plåtslagare.

Finalisterna i SM för unga plåtslagare

Uttagningen till SM-finalen för unga plåtslagare runt om på landets gymnasieskolor är klar. Och den 22 februari presenterades således de sex finalister som ska kämpa om SM-titeln.

Jenny går sin egen väg i pappas fotspår

Det är inte bara kungen som har ärvt sitt yrke. Det har även Jenny Dreikant gjort. Hon ska bli plåtslagare som sin pappa Robert och hon får kämpa för det.
Jenny får tampas mot en fördomar och en hård jargong.

Ledare: Det våras i Sverige

Under de senaste tio åren har Sverige byggt hälften så många bostäder per tusen invånare jämfört med snittet för övriga nordiska länder. En väldigt tråkig utveckling både för företagen i byggbranschen, men tråkigt också för våra barn som nu kommer att få fortsatt svårt att hitta en bostad.