Tagg: Utbildning & rekrytering

SM-finalisterna är uttagna

Efter landsomfattande uttagningstävlingar där över 170 plåtslagerielever deltog, har nu sex finalister utsetts till SM för unga plåtslagare. Dessa skickliga ungdomar gör upp i en rafflande SM-final på PVF Teknikcentrum i Katrineholm den 26 april.

Nytt projekt ska öka rekryteringen i branschen

Behovet av byggnads- och ventilationsplåtslagare är stort, både på lång och kort sikt. Samtidigt utbildar sig alldeles för få elever inom plåtslageri. Branschen måste agera. Därför har projektet ”Strålande utsikter” startas med målsättningen att höja statusen och kännedomen om yrket.

Finalisterna i SM för unga plåtslagare

Uttagningen till SM-finalen för unga plåtslagare runt om på landets gymnasieskolor är klar. Och den 22 februari presenterades således de sex finalister som ska kämpa om SM-titeln.

Jenny går sin egen väg i pappas fotspår

Det är inte bara kungen som har ärvt sitt yrke. Det har även Jenny Dreikant gjort. Hon ska bli plåtslagare som sin pappa Robert och hon får kämpa för det.
Jenny får tampas mot en fördomar och en hård jargong.

Snart dags för plåtmästerskap

SM-finalen för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I maj avgörs tävlingen under yrkes-SM i Malmö. Förberedelserna med uttagningstävlingar pågår för fullt.

Yrkestävlingar – en bra erfarenhet och merit

En som vet hur mycket positivt tävlingar för med sig är Joakim Karlsson, 24 år. För drygt två år sedan kammade han hem en silvermedalj i byggnadsplåtslageri under yrkes-VM i Kanada.