Tagg: Ventilationsföreningen

Luftrening med ozon – effektivt men kunskapskrävande

Det finns över 20 000 restauranger i Sverige och i takt med att befolkningen ökar så byggs det även fler och fler fastigheter med storkök. Tyvärr finns det många restaurang- och fastighetsägare som slarvar med ventilationen. Vilket leder till ökad brandrisk och dålig energiåtervinning.

Föreningen Väst: Vi är starkare tillsammans

Från fyra mindre föreningar till en stor. När lokalföreningen Väst skapades för fyra år sedan blev synergierna många. Fler medlemmar på mötena, större medlemsnytta och en starkare förening är några av fördelarna.

En världsunik byggnad med plåten som signum

Den nya synkrotronljusanläggningen MaxIV som just nu byggs upp i Brunnshög i nordöstra Lund är spektakulär på många vis, både till det inre och till det yttre. Två medlemsföretag, Plåtexpressen och Pamako, har bidragit till den prisbelönta byggnadens utseende och funktion.

Ventilationsföreningen besöker Bevent Rasch

Den 25 januari i år gjorde Ventilationsföreningen ett besök hos Bevent Rasch i Motala. Våra värdar för dagen var Per-Magnus Magnusson och Tor-Björn Danielson. Representanter från Bevent Rasch inledde med att berätta om företaget och sin produktion. Deras största produkter är huvar, spjäll och brandspjäll, vilka samtliga tillverkas i fabriken i Motala. Deltagarna gjorde även […]