Företaget där alla är en familj

Med en obearbetad orderstock på 30 miljoner kronor och en omsättning på 2,5 miljoner kronor per anställd montör och plåtslagare är medlemsföretaget Plåtslageri och Rostfritt i Vetlanda ett företag det kan sägas gå bra för.

Kanske beror det på att Anders Jörgensson, som äger och leder företaget, är mer upptagen av företagets lönsamhet och utveckling än av att ta reda på exakt hur ett fönsterbleck tillverkas och monteras. Anders är VVS-ingenjör med bakgrund i fläktbranschen. Han har varit sektorchef på ”Fläkten” och vd för ”Exhausto”.
– Mina medarbetare är superduktiga och jag ger dem stort ansvar. Chefen kan inte vara med överallt i ett så stort företag som detta. Dessutom är det en fördel för mig, när det gäller projektering och tekniska lösningar, att jag är VVS-konstruktör, säger Anders.
Plåtslageri och Rostfritt ägnar sig huvudsakligen åt ventilationsarbete, namnet till trots – ibland från första projekteringsstrecket av en luftbehandlingsanläggning till sista skruven. Ovk-besiktningar, service- och underhållsavtal, tillverkning av rektangulära kanaler och montering tillhör också vardagen i företagets verksamhet. Kunderna är allt från kommuner och landsting, skolor, byggbolag, processindustri till privatpersoner.
– Vi har verksamhet i Jönköping, Sävsjö, Bodafors och Vetlanda. I Vetlanda behöll vi namnet Plåtslageri och Rostfritt när vi köpte företaget, eftersom namnet har funnits sedan andra världskriget. Det är ett gammalt, fint namn, välkänt i trakten, berättar Anders Jörgensson.

Redan 1999 köpte han företaget i Vetlanda och 2003 utvidgades verksamheten med ett dotterbolag i Sävsjö samt i Jönköping 2009 och Bodafors 2010 – Hultbergs plåt och ventilation heter företaget där. I Vetlanda, Sävsjö och Bodafors fanns plåtslagerier med inarbetade namn och en kundmassa som Anders köpte upp, men i Jönköping startades ett helt nytt bolag.
– Här var kostnaden för att starta nytt en tiondel jämfört med ett uppköp. I Jönköping har vi bara ventilation för vi bedömde att det var svårt att få tag i utbildade plåtslagare i trakten, säger Anders.
Det som kostar vid ett övertagande av ett plåtslageri är förstås inventarierna, tunga maskiner för bearbetning, något som kan undgås till stor del i ett företag som bara tar ventilationsuppdrag.
I två av dotterbolagen är de ursprungliga ägarna kvar och sköter verksamheten. I det ena fallet jobbade två plåtslagare i firman och slet med lönsamheten. Kostnaderna för maskiner och lokaler är fasta. Men slås kostnaderna ut på flera personer ökar lönsamheten, resonerade Anders som samtidigt såg vikten av branschkunnigt folk i det uppköpta företaget.
I Vetlanda är ytan på verkstaden 400 kvadratmeter.
– Problemet för många plåtslagerier är att maskinerna används för lite i förhållande till arbetstiden totalt – vi är ute och monterar mer än vi tillverkar. Vi har diskuterat legotillverkning men inte hunnit se på det närmare. Tack och lov så håller ju maskinerna i flera tiotals år, konstaterar Anders.
Plåtslageri och Rostfritt i Vetlanda är något av ett familjeföretag – i flera bemärkelser. Här jobbar Anders son, Bosse och även dottern, Jennifer. Bosse är projektledare och Jennifer sköter ekonomi och inköp. Precis som pappa Anders saknar de plåtslageribakgrund. Bosse var tidigare grossist i fläktbranschen och Jennifer började som sommarextra hos pappa och blev kvar.
Det är många som har blivit kvar i företaget, berättar Anders. Han tror att det beror på att alla medarbetare får stort eget ansvar. Att företaget går bra och har gott rykte blir allas angelägenhet och en slags familjekänsla infinner sig.
– Det märks att det är ett bra klimat mellan killarna – om man känner sig delaktig vill man att alla gör ett bra jobb.
Plåtslageri och Rostfritt åtar sig både generalentreprenader och totalentreprenader inom bygg och ventilation, men affärsidén är att hålla plåtslageridelen lokal på de orter där koncernen är etablerad, medan ventilationsarbetena får vara mer utspridda geografiskt.
– Vi är helt beroende av duktiga, självgående plåtslagare och ventilationsmontörer. Om vi skulle kontrollera alla hela tiden skulle det gå massor av resurser till det. Min erfarenhet är att killarna frågar om hjälp när det finns oklarheter, säger Anders.

Han själv kan ju faktiskt också en del, menar han, och kan vara till hjälp när det gäller sådant som kan vara svårt att hålla reda på en person som oftast är ute på jobb. Anders är insatt i HusAMA och har mycket kontakt med leverantörer och byggbolag och är därför uppdaterad på det mesta inom säkerhet, monteringsanvisningar och arbetsmiljölagar.  Men det betyder inte att medarbetarna aldrig får ta av sig blåkläderna för att ta del av en kurs på skolbänken, betonar han.
– Givetvis skickar vi folk på utbildningar kring ställningbyggande och så vidare; Entreprenörföretagen har en massa bra kurser. Och det händer ganska ofta att vi sitter tillsammans här, några av killarna och jag, och läser HusAMA tillsammans, småskrattar Anders.
Uppdragen är det alltid konkurrens om. Men till skillnad mot vad en del andra i branschen säger, så menar Anders att det inte alltid är priset som är avgörande – och framförallt att det inte borde vara avgörande. Han förtydligar:
– En plåt- och ventfirma får inte ut bråkdelen av det exempelvis en bilfirma får per timme. Vi är dåliga på att ta betalt. Det tror jag är huvudorsaken till att vi har misslyckats med att höja statusen på våra yrken. Vi hade behövt en certifiering för branschen redan för 30 år sedan.
Tidigare PLR, och nu Entreprenörföretagen, har bidragit stort för att höja statusen på plåt- och ventyrket, säger han vidare. Organisationen har följt utvecklingen och tillgodosett krav och önskemål från branschen.  När det gäller ventilationsbranschen har certifieringskrav dykt upp för bara några år sedan och Entreprenörföretagen är på rätt väg när man nu utbildar och certifierar montörer.
– Fortsatta satsningar, utbildningar på till exempel FR2000 samt att vi har en branschförening med goda kunskaper på det juridiska området – allt detta kommer att fortsätta att bidra till en höjd status för branschen, säger Anders som emellertid saknar en åtgärd, nämligen någon form av personlig certifiering – liknande den som elektrikerna har – för plåtslagare och ventilationsmontörer.
– En duktig plåtis eller montör skulle kunna få en speciell behörighet som är knuten till just honom eller henne, föreslår han.
Men det absolut viktigaste arbetet nu och framöver för ventilationsbranschen är att få bort stämpeln ”ventilationen fungerar inte”, påpekar han. Ett sätt som ligger nära till hands är att göra bra anläggningar, där det inte tummas på varken kvalitet eller luftmängder, vilket han anser att branschen tyvärr ofta har gjort, i syfte att få ned priset och kamma hem uppdraget.
– Självklart blir kvaliteten sämre då. Alla ventilationslösningar måste anpassas efter det behov kunden har, men generellt är det oerhört viktigt med tillräckliga luftmängder, säger han.
Över lag är Anders engagerad branschföreträdare och företagsledare, det märker man när man pratar med honom. I företaget finns alltid en eller flera plåtslagerilärlingar från byggprogrammet på gymnasiet i Vetlanda eller från Nässjö.  Företaget har även en praktikant inom ventilationsområdet.
– Några blir kvar efter lärlingstiden, andra flyttar eller söker sig vidare till andra jobb.  Men det är naturligt för oss att ta ett ansvar för att hålla yrket levande. Det ansvaret borde alla i branschen ta! Tyvärr är det många som nyanställer istället för att ta sig an en lärling, med motiveringen att det blir billigare och mindre krävande, säger han.

Anders känner ett stort ansvar för sin personal. Varje jul anordnas den obligatoriska julfesten och på sommaren stänger verksamheten i fyra veckor under juli/augusti.
– Det har vi lyckats hyfsat med hittills. Jag tror att det är nyttigt att ha fyra veckor på sig att hinna koppla bort och av jobbet. Själv brukar jag tillbringa semestern i min torpstuga utanför Nässjö.
Han ser två huvudlinjer, eller en affärsidé, för koncernen för framtiden: att göra intressanta jobb som samtidigt ger pengar och att få alla i företaget att trivas, genom ansvar, dialog och förståelse. Flera uppköp eller nystarter av verksamheter, finns något sådant i pipeline?
– Nej, inte just nu, svarar Anders som inte utesluter att koncernen kan komma att växa om rätt tillfälle, rätt ställe, rätt kundunderlag och rätt chef infinner sig. För han är entreprenör och företagsledare ut i fingerspetsarna numer – även om det såg annorlunda ut en gång i tiden.
– Ja, jag blev faktiskt uppmanad att starta eget för många år sedan. ”Har du inte funderat på att sluta tjäna pengar åt andra och tjäna egna?” sa min chef. Och det hade jag ju.
Tänkt och gjort och så blev det egna företag och ”egna”, spännande projekt. Som exempelvis projekteringen och färdigställandet av ventilationsanläggningen på ett nybyggt industrilackeringsföretag, där ugnar, höga takhöjder och trånga ytor gjorde att man fick tänka till lite extra.
– Jobbet var krävande. Bland annat krävdes ett mycket gott samarbete eftersom många olika yrkesgrupper arbetade samtidigt i lokalerna. Det var svårt att få upp dosor och annat på grund av takhöjden och typen av anläggning krävde speciella ventilationslösningar.
Säger Anders och låter nöjd. Nöjd med att koncernens affärsidé verkar lyckas och kanske också med det faktum att det ganska snart är fyra veckors ledighet då han får ägna sig åt naturliga till- och frånluftsövningar i naturen runt torpet.

Text: Susanne Kilje
Foto: Lina Alriksson

FAKTA
Namn: Plåtslageri och Rostfritt AB
Ort: Vetlanda
Antal anställda: Koncernen har 30 anställda
Omsättning: 45 miljoner kronor per år.

Lämna en kommentar

Vi delar aldrig ut din epostadress till spammare. Obligatoriska fält är markerade med asterisk *.

*
*