Ledare: Läser Reinfeldt Plåt & Vent Magasinet?

Det är inte bara full fart i avtalsrörelsen just nu. Nej, det verkar också råda full aktivitet för många medlemsföretag också. 
Trots finanskriser och stiltje i bostadsbyggandet verkar det fortfarande finnas rätt gott om jobb på de flesta håll i landet. Vilket naturligtvis känns bra.
Att det är vind i seglen för många företag i plåt- och ventbranschen just nu är Plåtslageri & Rostfritt AB ett levande bevis på. Ett medlemsföretag som namnet till trots sysslar med ventilation.
Huvudkontoret finns i Vetlanda, men de har köpt upp plåtslagerier både i Jönköping och Sävsjö och ökat koncernens omsättning rejält de senaste åren. Lär mer om dem här.

För några veckor sedan kom det också ett glädjande politiskt besked då regeringen presenterade den ekonomiska vårpropositionen. Jag tänker då främst på deras satsning på att förbättra bostadsmarknaden. Regeringen vill bland annat sänka fastighetsavgiften med 630 miljoner kronor nästa år för att på så sätt stimulera byggandet av flerbostadshus.
Jag skulle visserligen även gärna ha sett förslag på åtgärder som kan sätta fart på energieffektiviseringen av de bostäder som byggdes under miljonprogrammet, men det är samtidigt den här typen av politiska initiativ som jag efterlyste i förra månadens ledare, så vem vet? Kanske Fredrik Reinfeldt är en av de som läser Plåt & Vent Magasinet?
Skämt åsido tror jag inte att statsministern är en av våra läsare, men däremot är det många andra som läser och uppskattar vår tidning. Det visar en färsk läsarundersökning som vi har låtit Skop genomföra och lite kortfattat har Plåt & Vent Magasinet ett innehåll som läsarna uppfattar som trovärdigt och intressant. 
Dessutom är det också väldigt många som tar till sig informationen i annonserna, vilket är ganska ovanligt för en tidning som försöker sticka ut i dagens breda informationsbrus. Men där har vi ju också förklaringen till varför så många annonsörer inom våra branscher väljer Plåt & Vent Magasinet.

På tal om nyheter så har ni förhoppningsvis också fått Entreprenörföretagens nyhetsbrev som från och med i år skickas ut via e-post en gång i månaden? Det senaste gick ut i början av april och om ni inte har fått det så beror det förmodligen på att vi har fel e-postadress till dig? Har du inte fått något nyhetsbrev bör du höra av dig till någon på kansliet eller mejla in dina korrekta uppgifter till: info@entreprenorforetagen.se.
I detta nummer har vi också ett långt reportage från Island. En ö och ett land där det är viktigt att bygga pålitliga hus som kan stå emot såväl Nordatlantens vinterstormar som jordbävningar. Många husfasader täcks därför av korrugerad plåt, ett praktiskt material mot saltstänkta vindar. I samband med finanskrisen 2008 lades många byggprojekt på is, men nu börjar byggindustrin komma igång igen och en av ljusglimtarna är det nybyggda konserthuset Harpa med sin spektakulära stål- och glasfasad. Förra året besökte jag och Thomas Dahlberg våra förbundskollegor på Island och jag kan intyga att konserthuset verkligen är en fantasisk byggnad. God mat fick vi också. Nämligen saltad torsk som läggs in i saltlag och sedan vattnas ur och steks. Ungefär som vår lutfisk men med en annorlunda smak.

Trevlig läsning!

Per Andersson
förbundsordförande i PLR,
Ström & Andersson Plåtslageri AB, Skövde
email: strom.andersson@telia.com

Lämna en kommentar

Vi delar aldrig ut din epostadress till spammare. Obligatoriska fält är markerade med asterisk *.

*
*