Ledare: Starka företag ger större trygghet

När jag skriver denna ledare är vi inne i en konflikt med Byggnads som nu har pågått i över fyra veckor. Förhoppningsvis är den över när du läser detta, men just nu ser åtminstone inte jag någon lösning på denna dyra och till synes helt onödiga konflikt.

Personligen tycker jag att det är dags att skrota strejk som vapen i en konflikt, eftersom det är en omodern åtgärd som bara skadar vår bransch. För låt oss börja med att ställa frågan hur stort medbestämmande en anställd egentligen ska ha? För det är ju inte arbetsgivarens skyldighet att hålla någon med jobb, utan det är kundernas behov och betalningsförmåga och inget annat, som avgör hur mycket jobb det finns.

En dyr produkt är lika med lägre efterfrågan. Så enkelt är det, vilket i slutänden leder till färre anställda. Att då lärlingen får en ingångslön som för motsvarar en lön som vissa får efter att ha arbetat många år som till exempel sjuksköterska eller affärsbiträde, är inget som gynnar vår bransch eftersom det är svårt att få en lärling lönsam. För en lärling ska trots allt ha en handledare som instruerar och under den perioden får handledaren sämre produktivitet. Risken är att fler företag inte fortsätter att utveckla sin personalstyrka när delar av den går i pension, så försvinner hela företaget och med det en hel del kompetens.
Min egen, och högst personliga, analys är att denna avtalsrörelse har präglats av inre stridigheter inom Byggnads där en mindre grupp tycks ha åsikter som inte alls är förankrade hos det stora kollektivet. Snarare är det en personlig valkampanj för att positionera sig inom LO-kollektivet, vilket i så fall sker på medlemmarnas och företagens bekostnad. Det är en utveckling som enbart leder till sämre förhållanden för den anställde och då är det verkligen tur att vi har företag som månar om sina anställda på ett klokt sätt.
Det går till exempel att göra en enkel jämförelse med en förskolelärare som får stå för sina egna kläder. Eller alla vårdbiträden och undersköterskor med tuffa arbetstider svår arbetsmiljö och i många fall även studielånsskulder. Det finns med andra ord en massa yrkesgrupper som har både sämre betalt och lika tuffa lyft som en byggnadsarbetare – men dessa människor får ju trots allt ändå ihop sitt livspussel.

Fackföreningarna måste därför ändra inställning till vad de håller på med och ta ett större ansvar för Sverige. Ett tydligt tecken på att deras medlemmar har tröttnat är ju om inte annat det svaga intresset för 1 maj-demonstrationerna samt att Byggnads återigen tappar medlemmar. Enligt Byggnads hemsida har man nämligen förlorat 212 medlemmar (mellan januari och april i år). Skulle kollektivet vara så missnöjda med sin situation skulle de nog vara villigare att visa sitt missnöje. Självklart vill de flesta ha mer, men de inser också att det inte alltid går, vilket är mer än vad Byggnads företrädare gör.

”För mig finns ingen bättre trygghet än ett starkt företag med god lönsamhet och duktiga medarbetare som tar ansvar för det arbete som de utför.”

De får lön därefter och valfrihet att ta ledigt när de själva vill, och inte för att de råkar ha ett avtal som säger att nu ska du vara ledig.

Låt mig nu få avsluta med lite positiva tongångar genom att slå ett slag för årets kongress som det i skrivandets stund snart är dags för. I år arrangeras den i Visby och jag hoppas att vi ses där och att det blir ett lyckat arrangemang med många intressanta möten och diskussioner. För så brukar det ju vara på våra kongresser.

Trevlig läsning!

Per Andersson
förbundsordförande i PLR,
Ström & Andersson Plåtslageri AB, Skövde
email: strom.andersson@telia.com

Lämna en kommentar

Vi delar aldrig ut din epostadress till spammare. Obligatoriska fält är markerade med asterisk *.

*
*