Lyckad informationsträff

ES och JAEtt syfte med det nystartade nätverket Stålkvinnorna, är att få fler unga intresserade av plåt- och ventilationsbranschen. Det är främst byggnadsplåtslagare som det råder stor brist på, så i början av sommaren kontaktade Emelie Ståhl Arbetsförmedlingen i Liljeholmen, i
södra Stockholm, för att anordna ett möte där hon kunde sprida information om yrket.

Arbetsförmedlingen bjöd i sin tur in ungdomar som var intresserade av att lära sig mer om vad det innebär att arbeta som byggnadsplåtslagare. På plats, förutom Emelie Ståhl, fanns också Johanna Ahola som är byggnadsplåtslagare och företagsledare på Ahola Byggnadsplåt AB, samt Tomas Ekström från Hermods, som nyligen har startat arbetsmarknadsutbildning för plåtslagare. Johanna Ahola berättade om hur det är att arbeta som byggnadsplåtslagare:

– Det är en stor frihet att arbeta som plåtslagare och jag arbetar hela tiden med problemlösning. Det gäller att tänka kreativt och kunna komma på lösningar hela tiden, berättade hon. Trots att det var mitt i sommaren och en fredagseftermiddag kom 11 ungdomar, sex killar och fem tjejer, på mötet. Sex av ungdomarna, varav tre tjejer, skrev efter mötet upp sig på intresselistan för att få ännu mer information om hur man blir byggnadsplåtslagare.

Text & foto: Moon-Hee Tjeder

Lämna en kommentar

Vi delar aldrig ut din epostadress till spammare. Obligatoriska fält är markerade med asterisk *.

*
*