”Vi ska höja plåtens värde”

PLAT13 Tele2ArenaEn ny branschorganisation har startats med syfte att lyfta fram plåtens stora fördelar. Initiativtagare till organisationen, med namnet Svensk Byggplåt, är Entreprenörföretagen samt i stort sett alla leverantörer i plåtslageribranschen.

Tankarna på en organisation av den här typen har grott länge och redan förra året började planerna ta form. Svensk Byggplåt kommer att arbeta på ett sätt som ungefär motsvarar organisationer och föreningar som SPEF och Svensk Ventilation.
– Tanken med Svensk Byggplåt är att vi aktivt ska arbeta för att stärka och lyfta fram plåtens unika fördelar som byggnadsmaterial. Vi vill helt enkelt se mer plåt på svenska byggnaders tak och fasader, säger Johan Lindström, vd i Entreprenörföretagen samt ordförande i Svensk Byggplåt.

– Vi vill göra byggplåten till det självklara valet för alla typer av byggnationer och till en given beståndsdel i det framtida samhällsbyggandet. Vi vill också att fler ska upptäcka byggplåtens möjligheter och att den allmänna synen på byggplåt uppdateras.

Målgruppen är arkitekter, fastighetsägare, BRF:er och förvaltare, projekt- och byggledningskonsulter, privata hustillverkare och villaägare. Men Svensk Byggplåt riktar sig även till plåtslagare och plåtkonsulter.
– Vi ser just nu en oroväckande utveckling där andra material, framförallt takpapp, är på frammarsch på den svenska marknaden, så vår uppgift blir i första hand att föra ut information och stärka plåtens status.
Just nu pågår arbetet med att ta fram en logotyp samt en hemsida. Den stora lanseringen av Svensk Byggplåt kommer att ske inom några månader.

Lämna en kommentar

Vi delar aldrig ut din epostadress till spammare. Obligatoriska fält är markerade med asterisk *.

*
*