Nya lokaler och färska produkter

I början av sommaren öppnade Bevego sin största filial någonsin. Den ligger i Bäckebol, är 9000 kvadratmeter stor och inrymmer samtliga affärsområden. I slutet av sommaren passade de dessutom på att lansera två nya byggplåtsprodukter.

De tre filialerna i Kungälv, Hisingsbacka, Gullbergs strandgata samt produktionsdelen i Kungälv har slagits samman och flyttat till Bäckebol, strax norr om centrala Göteborg. Här ryms nu samtliga tre affärsområden; byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Att samla hela utbudet under samma tak, kunna ge bättre service och få till smartare logistik, är anledningarna till sammanslagningen. Den nya filialen erbjuder nu en välsorterad butiksdel, ett brett lagersortiment, nytt kontor och framför allt, en komplett personalstyrka med gedigen kompetens. Den angränsande produktionsdelen avseende ventilation är 1800 kvadradmeter och har en personalstyrka om 20 personer. Där  har  man dessutom avsatt en helt egen avdelning för expressbitar.
– Vi kan leverera passbitar på 1–3 dagar eller ännu snabbare om det bara handlar om en plåt, säger Richard Schwarz, produktionschef på Bevego.

– Vi får mycket uppskattning för våra fantastiska lokaler, säger Johan Cronhamn, affärsområdeschef byggplåt.

Jakten på den perfekta lokalen
Jakten på den perfekta lokalen har pågått några år och när Bäckebol väl dök upp gick allt väldigt snabbt. Ombyggnaden påbörjades i november 2018 och öppning skedde den 17 juni i år. Både personal och flertalet kunder har nu hunnit vänja sig vid allt det nya och det är idel positiva kommentarer.
– Vi får mycket uppskattning för våra fantastiska lokaler, både för att det är nytt och fräscht, och för att vi här har Sveriges bredaste sortiment inom respektive affärsområde, säger Johan Cronhamn, affärsområdeschef byggplåt.
Så snart lokalen i Bäckebol var invigd var det dags för fler produktnyheter. Under september månad lanserades till exempel ett matt lackerat material från Armat. Beläggningen är 40 my och materialet finns i både mjukt och hårt material, AMM matt och AMS matt.
– Vi har gjort flertalet applikationstester med den nya beläggningen och kan konstatera att den är av mycket hög kvalitet, försäkrar Johan.

I Bevegos nya fina lokaler ryms samtliga tre affärsområden; byggplåt, ventilation och teknisk isolering.

Nya produkten ZinkMagnesium
Den andra produktnyheten gäller en utveckling av metalliserad yta och här har Bevego och Plannja samarbetat kring utvecklingen och de kallar produkten ZinkMagnesium. Den finns i mjukt material för bandtäckning, FA material för beslagning samt komplett sortiment för vattenavrinning.
– Den mjuka kvaliteten i ZinkManesium har en stålkärna av DX56, den är mycket formbar och fungerar alldeles utmärkt för bandtäckning. Vi har även gjort köldtester på materialet för att säkerställa kvaliteten för vårt klimat, berättar Johan.
Bevegos mål är att ZinkMagnesium skall ersätta Aluzink som stålplåt med metalliserad yta på den svenska byggplåtsmarknaden.
– Min bedömning är att ZinkMagnesium är en mer korrosionshärdig produkt än aluzink, vilket stärker branschen och därmed också våra kunder, säger Johan Cronhamn.

Text & foto: David Olsson
Publicerad: 2019-11-26
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #9.2019)

 

Kort om Plannja ZinkMagnesium:
• Mycket goda korrosionsskyddande egenskaper tack vare ytbeläggningen ZM 310 , ett metalliskt skikt bestående av 3 % magnesium, 3,5 % aluminium och 93,5 % zink.
• Patinabildande, materialet antar en mörkare nyans.
• Garanti, 20 år på bandtäckning och 10 år på takavvattning.
• Ytan är övermålningsbar.

 

cof

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!