Anders Hvarfner är ny vd på Plåt & Ventföretagen

Efter en grundlig och omfattande urvalsprocess bland många kvalificerade kandidater, har styrelsen för Plåt & Ventföretagen glädjen att meddela att Anders Hvarfner har utsetts till ny vd och förbundsdirektör på Plåt & Ventföretagen.

Anders har en lång och gedigen erfarenhet från olika branscher och han har tidigare haft vd-uppdrag inom såväl utbildnings- som företagshälsovårdsbranschen, och kommer närmast från utbildnings- och bemanningsbolaget Lernia.

– Anders imponerande bakgrund inom kompetensförsörjning är precis vad Plåt & Ventföretagen behöver för att stärka vår position och driva våra viktiga frågor framåt. Denna strategiska rekrytering markerar början på ett nytt kapitel för Plåt & Ventföretagen, där fokus ligger på att fortsatt maximera medlemsnyttan säger Jörgen Rasmusson, styrelseordförande i Plåt & Ventföretagen.

– Jag är hedrad över förtroendet att få leda en bransch- och arbetsgivarorganisation som på många sätt har en nyckelroll i en framtida hållbar och energieffektiv byggsektor, säger Anders Hvarfner.

– Jag har ett stort engagemang i arbetsmarknads- och kompetensförsörjningsfrågor samt hur vi skapar sunda affärer – och ett sunt arbetsliv. Det är exempel på områden där jag tror mig kunna bidra, och samtidigt ser jag fram emot att få ta del av den djupa kompetens som finns i organisationen och hos alla våra medlemsföretag. För utveckling sker i samarbete och samspel med varandra, fortsätter Anders Hvarfner.

– Vi vill även ta detta tillfälle i akt att rikta ett stort tack till Anita Hagelin för hennes engagemang och hängivenhet i rollen som tillförordnad verkställande direktör. Anita kommer nu att återgå till sin tidigare tjänst som förhandlingschef, chefsjurist och vice vd, där hennes erfarenhet och insikter även fortsättningsvis kommer att vara ovärderliga för Plåt & Ventföretagen, säger Jörgen Rasmusson.

Anders Hvarfner kommer att vara baserad på Plåt & Ventföretagens huvudkontor i Stockholm och han tillträder sin tjänst den 4 mars 2024.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!