Angelica Starke är Årets Byggchef

Angelica Starke är Årets Byggchef 2023. Angelica driver eget företag och har en bakgrund som projekt- och byggledare samt gruppchef på Sweco i Göteborg. Hon får utmärkelsen för sitt modiga och snabbfotade ledarskap. Bakom utmärkelsen står Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna, och tidningen Byggvärlden.

Syftet med utmärkelsen är att höja statusen på byggchefsrollen och locka fler att satsa på ett jobb som chef inom samhällsbyggnad.

Angelica Starke är utbildad på Chalmers Väg och vatten samt Masterprogrammet: Design for Sustainable Development. Hon började som trafikingenjör i Partille kommun och specialiserade sig sedan på ombyggnad och renoveringar för att fortsätta som konsult och chef.

– Med sitt fokus på såväl det mänskliga perspektivet i sitt ledarskap som på den hållbara byggprocessen är Angelica Starke den typ av chef och ledare som samhällsbyggnadssektorn behöver fler av. Det gör henne till en ytterst värdig vinnare och inspiratör för vår bransch, säger Jeanet Corvinius, styrelseordförande i Byggcheferna.

Juryns motivering

Juryn tilldelar Angelica Starke titeln Årets Byggchef 2023 med motiveringen:

Angelica Starke blir utnämnd till Årets Byggchef för sitt modiga och snabbfotade ledarskap. Hon brinner för att byggnader ska ha ett mervärde för människorna som bor där, men också för samhället i stort, där olika grupper av människor tas i beaktning.

Angelica Starke visar att ledarskap, lönsamhet, god projektkultur och förnyelse kan gå hand i hand. Hon praktiserar individanpassat ledarskap för att förstå varje medarbetares egen förutsättning att utföra sitt jobb, är lyhörd och står upp för branschens orättvisor när någon inte behandlas rätt.

Angelica bidrar till att byggbranschens klimatneutralitet, både i projekten och genom att leda andra i den gröna omställningen. Angelica Starke är bevis för hur ledarskap behöver bedrivas för att uppnå en förändring som inte bara blir en pappersprodukt utan som mynnar ut i modigt agerande.

Fakta om Årets Byggchef 2023
|
Namn: Angelica Starke | Roll: Eget bolag som projektledare och byggledare. | Ålder: 36 år | Bor: Göteborg | Familj: Två barn och en man. | Karriär i korthet: Utbildad på Chalmers Väg och vatten och Masterprogrammet: Design for Sustainable Delevlopment. Började som trafikingenjör i Partille kommun. Gick vidare till Rotpartner och specialiserade sig på ombyggnad och renoveringar. Företaget bytte namn till Dayspring och blev uppköpta av Sweco där har hon jobbat som biträdande byggledare, projekteringsledare, projektledare, kontrollansvarig och teamledare. | Ledarskapsmotto: Engagemang och mod. Designe your own future. Det är du som bestämmer hur det blir. Sätt dig i förarsätet för ditt liv. Och ”Just do it”. Bara gör och ta lärdomar efteråt. | Läs en intervju med Angelica här.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!