Areco öppnar ny filial i Helsingborg!

Under 2022 öppnar snabbväxande Areco Direct sin fjortonde filial i Sverige. Den nya filialen kommer att ligga i Helsingborg med goda förbindelser till närliggande städer.

– För oss har Helsingborg varit av intresse under ett antal år då vi behöver finnas lokalt för plåtslagerierna i den regionen. Med en filial i Helsingborg med eget turbilsschema kan vi också styra om turbilarna från Malmöfilialen för att bättre serva kunderna i östra delarna av Skåne, säger Ingvar Delén, vd för Areco Direct.

I september 2021 förvärvade Areco Direct Lans Plåt i Lidköping och under nästa år fortsätter expansionen. Under våren kommer grossistkedjan även att slå upp dörrarna för en femtonde filial – den här gången i Linköping.
Lokalen i Helsingborg, som just nu är under uppbyggnad, kommer att ligga på Diabasgatan med god förbindelse till stadens centrala delar och även till E6:an för transporter till närliggande område. Bakom öppning av den nya filialen ligger en intresseanmälan från personal hos en av Areco Directs konkurrenter.

– Kul att man hellre kommer till oss än stannar hos konkurrenter – det säger något om vår position i branschen. För oss är det väldigt intressant med sådana här intresseanmälningar. När vi kan anställa kompetenta säljare med ett nätverk bland lokala kunder kan vi få upp tempot i verksamheten snabbare än om vi börjar från noll, säger Ingvar Delén.

Tar marknadsandelar i en bransch i medvind

Areco Direct är grossistverksamheten inom Areco-koncernen med fokus på plåtslageri, ventilation, tätskikt och handelsstål. Under de senaste två åren har företaget öppnat nya filialer, en i Spånga och nu senast i Lidköping, samt flyttat in i större lokaler i Skövde och Göteborg. Den aggressiva tillväxttakten är tänkt att fortsätta under överskådlig framtid – ambitionen är att öppna två nya filialer varje år tills Areco Direct täcker hela Sverige.

– Det går bra för hela branschen, men vi är nykomlingar och kan växa mer. Dessutom är vi väldigt flexibla, mycket på grund av vår platta företagsstruktur, och kan anpassa verksamheten efter omständigheterna snabbt. Tillväxten gör att vi ständigt söker nya säljare; många vill komma till oss eftersom det finns stora möjligheter att utvecklas – det är helt enkelt lite mer spännande hos oss, avslutar Ingvar Delén. //

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!