Arrangemanget där nytta förenas med nöje

Den 6 september är det dags igen i dagarna två. Plåt &Ventgolfen går av klubban på Ombergs Golf Resort vid Vätterns strand. Här möts branschen för att spela golf, knyta kontakter, få frisk luft och ha trevligt. I år har dessutom förbundet subventionerat priserna för alla medlemmar!

– Golfen är ett väldigt populärt, efterfrågat och återkommande evenemang som uppskattas mycket av dem som är med. Nyttig information från leverantörerna kombineras med möjligheten att träffa kollegor, säger Plåt & Ventföretagens branschchef Annika Brännmark, som arrangerar årets förbundsgolf tillsammans med kollegan Tomas Skagerlind.

Vad hoppas ni på i år?
– Att vi ska få en hel bunt nya deltagare som upptäcker detta trevliga arrangemang. Därför bjuder vi på golftävlingen –den är gratis för alla medlemmar i år. Vi betalar tävlingsavgiften och greenfeeavgiften och delar ut en goodie bag med smått och gott för att komma igång. Vi kommer också att ha ett extra fint pris till vinnaren i år, säger Annika.
Dessutom får medlemmar i Plåt & Ventföretagen ett förmånligt pris på hotellrum vid banan och subventionerad middag på kvällen efter golftävlingen, tack vare sponsorerna. En annan nyhet är att Plåt & Ventföretagen har fått tillgång till bubbelpoolen och bastun, som kommer att vara öppen för alla deltagare.

Favoriter i repris
Precis som förra året blir det spännande tävlingar och aktiviteter vid några av hålen på banan samt ett mingel där sponsorerna visar upp sina nyheter innan middagen.
Håkan Sundin på Herrängens Plåtslageri AB har deltagit i förbundsgolfen ända sedan starten 1989 och bara missat några få tillfällen. Dessutom plockade han hem segern ett år – och därmed den vandringspokal som vinnaren får behålla till nästa års golftävling.
– De senaste åren har ju golfen hållits på Ombergs, men detta var på Kungälv-Kode golfklubb 1998,säger Håkan och tillägger att Omberg är en väldigt fin bana, med fördelen att den ligger lite avskilt. Deltagarna stannar alltså hellre kvar på hotellet och umgås, än åker hem eller in till stan på kvällen.
– Det är bra för sammanhållningen och för möjligheten att mingla. Vi träffas kvällen före tävlingen och äter tillsammans, spelar hela nästa dag och så är det bankett på kvällen. Plåt & Ventgolfen är ett väldigt bra sätt att träffa kollegor i branschen och leverantörer under trevliga former, säger han.

Lika chanser för alla
En annan sak han tycker är bra med golfen är att lagen lottas fram. Då blir det variation från år till år och alla får chans att gå banan med personer de inte känner alls eller träffar sällan. Lagen delas upp i två klasser, så att alla ska känna sig bekväma. Men vem som helst kan vinna.
Det enda Håkan tycker är dåligt är att alltför få ”nya” medlemmar dyker upp. Ju fler kollegor, desto roligare, menar han och vill se fler som anmäler sig.
– Ombergs är en fantastisk anläggning och arrangemanget är jättetrevligt. Här har du chansen att umgås på ett avslappnat sätt med både kollegor och leverantörer. Du får en djupare kontakt och det blirlättare att ta kontakt när det är något du behöver hjälp med eller undrar över i vardagen. Och för dig som gillar golf finns ett tävlingsmoment. Bättre kan det knappast bli, säger han.

Trög start vände
Den som fortfarande tvekar att anmäla sig och som eventuellt oroar sig över väder, vind eller att träffa okända människor kan lugnas av ett positivt minne som Håkan har från den allra första tävlingen som hölls på Hooks Herrgårds golfbana:
– Det hade regnat otroligt mycket hela natten; greenerna var som sjöar och vi fick en trög start. Men det torkade upp ganska snart och det blev en fantastisk dag med positiv anda, trevliga människor, mycket golfsnack och en trivsam middag på kvällen.
Också Annika vill varmt rekommendera medlemmarna att delta.
– Missa inte denna chans att vara tillsammans med likasinnade inom branschen, i vackra omgivningar vid Vättern. Det blir ett par intensiva dagar som du inte kommer att glömma, lovar Annika.
Hösten är långt bort och sommaren bjuder på många möjligheter att börja med golf. Så anmäl dig redan nu, på Plåt & Ventföretagens hemsida!

Text: Susanne Ringheim Kilje
Foto: Tomas Skagerlind

 

FAKTA PLÅT § VENTGOLFEN 2018
Plats: 
Ombergs Golf Resort i Ödeshög vid Vätterns strand.
Datum: 5-7 september 2018
Spelform: Slaggolf med kanonstart samt en lagtävling (poängbogey).
Vem kan komma? Alla medlemmar i Plåt & Ventföretagen samt medarrangörer får vara med och tävla. Enda villkoret är att man har grönt kort (nybörjarutbildning), ett handicap eller tillhör en golfklubb.
OBS! I år bjuder förbundet alla medlemmar på greenfee, startkit, pikétröja och en täckväst.
Anmälan: Görs på pvforetagen.se.Det går bra att delta enbart i golftävlingen, utan att ta del av påföljande middag.

Klicka här för att läsa intervjun med en av PVGolfens medarrangörer, Drago Sinik på Belano Maskin.

PROGRAM, den 5 september
15.00 – Incheckningen öppnar
16.00 – Utställningsdelen öppnas
17.00 – Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen, hälsar alla välkomna.
18.00 – Middag i golfrestaurangen (ingår ej, kostnad tillkommer)

PROGRAM, den 6 september
08.15 – Genomgång av tävlingsregler
09.00 – Kanonstart
14.00 – Lunchbuffé
15.00 – Prisutdelning
16.00 – Fria aktiviteter, exempelvis bastu och bubbelbad.
18.00 – Fördrink i utställningslokalen
19.00 – Trerättersmiddag

Följande företag är klara som medarrangörer 2018:
Belano, Bevevo, CW Lundberg, Fastex, Linda, Plannja, Prefa, SSAB, Wijo

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!