Bevego – stolt sponsor av Euroskills

Bevego är en av landets ledande grossister inom byggplåt och dessutom stolt sponsor av flera olika plåtevent, bland annat Euroskills. Johan Cronhamn, som är ansvarig för Bevegos affärsområde byggplåt, menar att det är viktigt att uppmärksamma plåtslagaryrket genom den här typen av engagemang.

Varför satsar ni på att sponsra Euroskills?

– Som en av landets största och ledande grossister inom byggplåt har vi ett ansvar att vara med och påverka och utveckla branschen i en positiv riktning. Det är väldigt viktigt med publicitet och uppmärksamhet om vi ska kunna locka unga människor till yrket, vilket ju är vad branschen skriker efter. Då är event som Euroskills avgörande för att sätta fokus på plåtslagaryrket.

På vilket sätt sponsrar ni till Euroskills?
– Vi bidrar med olika typer av material, bland annat verktyg, men även aktiviteter som samlar företagen och deltagarna, både i de svenska uttagningarna till Euroskills och i Gdansk. Från Bevego skickar vi tre personer till Polen för att heja på Sveriges representant, Olle Spetz. Där kommer vi att synas med vepor, kepsar och en del annat material.

Ni har även andra sponsorsengagemang. Berätta!
– Dels sponsrar vi SM för unga plåtslagare sedan många år tillbaka. Vi är även en av initiativtagarna till Plåt-eventet som vänder sig till föreskrivande led och som samlar cirka 300 arkitekter varje år. I år går det eventet av stapeln i Stockholm den 5 oktober.

Varför väljer ni att jobba med sponsring?
– Bevego är ledande grossist inom byggplåt och har jobbat i många år med kompetensutveckling inom branschen och utbildningar inom diverse materialslag. Vi ser oss som en kunskapsbärare. Med vår storlek och ledande roll tycker jag att det är viktigt att vi tar ett speciellt stort ansvar för branschens utveckling och då är sponsringen en del i det.

Vad tror du om Sveriges representant, Olle Spetz, chanser nere i Gdansk?
– Han är jätteduktig och jag tror att han har goda möjligheter till en bra placering. Svenska plåtslagare är generellt väldigt kompetenta och står sig väl internationellt, inte minst eftersom de är så bra på bandfalsade tak.

 

Fakta Bevego
Bevego är ett av Sveriges ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation samt tillverkande industri. Företagets främsta kundgrupper är plåtslagare, ventilationsmontörer, isoleringsentreprenörer och småskalig industri. Bevego startade 1994, då med två affärsområden, byggplåt och ventilation. I dag har Bevego tre affärsområden och 33 filialer från Luleå i norr till Malmö i söder. De täcker hela landet med hjälp av ett turbilssystem som når ut även till plåtslagare på landsbygden. Huvudkontoret ligger i Alingsås och Bevego har cirka 440 medarbetare.

Fakta Johan Cronhamn
Gör: Affärsområdeschef för byggplåtsegmentet samt chef för industrisegmentet. | Bakgrund: Har 43 år i branschen. Startade i plåtslageribranschen 15 år gammal, som företagslärling på ett plåtslageri i Göteborg. Därefter har han haft flera olika befattningar inom entreprenadsledet, producentledet och sedan 2006 inom grossistledet på Bevego, allt inom segmentet byggnadsplåt. | Ålder: 58 år. | Bor: I Göteborg med sin sambo. | Fritid: Är musikintresserad och spelar gitarr och komponerar egna låtar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!