Bra prylar för jobbet

Plåt & Vent Magasinet väljer ut nya nyttiga prylar som gör jobbet enklare, roligare eller snyggare. Här är septembers urval:

Arbetsplagg för en ny generation
Att bära workwear-inspirerade plagg till vardags har slagit igenom stort. Fristads arbetskläder har burits av svenska yrkesarbetare sedan starten 1925 och som en hyllning till varumärkets ursprung och historia lanseras nu en off-duty kollektion, Fristads Heritage. I kollektionen har man hämtat inspiration från ikoniska arbetsplagg från Fristads arkiv och plaggen har fått en ny tolkning med modern design, för en mer urban look med streetwear-känsla. Kollektionen består av en manchesterväst som är inspirerad av Fristads klassiska storväst, en murarskjorta baserad på den traditionella hantverkarblusen, en uppdaterad version av den klassiska arbetsjackan med pälsfiberkrage och en workerbyxa i slitstark canvas. Kläderna lanserades i en limiterad upplaga den 6 augusti 2019 och finns enbart tillgängliga för köp online i Fristads webbshop på fristads.com.

 

Få din förvaring på rätt spår!
Stanley har nyligen lanserat Track Wall. Ett flexibelt förvaringssystem för verkstad, garage och förråd. Systemet som systematiserar och förvarar allt från verktyg, stegar och cyklar till redskap, erbjuder ett omfattande sortiment av tillhörande krokar, fästen, hyllor, konsoler och korgar vilket gör det möjligt att skapa näst intill obegränsade förvaringskombinationer.
Med hjälp av skenor, kombinerade med ett brett sortiment av kraftfulla krokar och fästen, kan ditt golvutrymme alltid hållas tomt. Skenorna kan fästas på gipsväggar, murverk eller reglar med endast borrmaskin, nivelleringsverktyg och standardskruvar. Skenorna är enkla att kapa till storlek för att passa ledigt utrymme och kan låsas vertikalt eller sammanfogas horisontellt för att bilda en hel vägg med förvaringsutrymme.

 

Kraftfulla vinkelslipar
Milwaukees nya M18 FUEL-vinkelslipar är utrustade med en kickbackbegränsande koppling och en broms som stoppar alla typer av skivor på mindre än tre sekunder. Med denna funktion säkerställs att skivan snabbt stannar helt och hållet, vilket betyder att användaren kan lägga ifrån sig verktyget och gå vidare till nästa arbetsuppgift utan att behöva vänta på att skivan ska stanna. Verktygen går även att få med en låsfri paddelbrytare och låsbart skjutreglage som passar alla användarpreferenser. Sliparna är utrustade med Milwaukees laddbara batterisystem som innebär att användaren slipper krångla med sladdar eller byta batterier så ofta. Den kolborstfria motorn och det laddbara batteriet gör att användaren avlägsna mer material i ett pass med valfri skiva på 125/150 mm.

Publicerad: 2019-09-18
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #8.2019)

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!