Cidan förvärvar Thalmann

Svenska Cidan Machinery Group, som tillverkar och säljer maskiner till plåtindustrin, har förvärvat långbockningstillverkaren Thalmann Maschinenbau, med säte i Frauenfeld i Schweiz.

Petter Hjelmqvist, vd och koncernchef för Cidan Machinery Group.

Med förvärvet av Thalmann Maschinenbau lägger Cidan ytterligare ett varumärke till sin portfölj som, utöver själva modervarumärket, innehåller Göteneds, Forstner och NuIT. Thalmann kommer att förbli navet för innovation och produktion av långbockningsmaskiner. De 50 anställda hos Thalmann kommer att ansluta sig till Cidan Machinery Group.

– Cidan och Thalmann delar redan en fantastisk historia. Under många år har företagen varit de två ledande vad gäller långbockningsmaskiner i USA. Nu kommer Cidan-gruppen att göra Thalmann starkare och Thalmann göra Cidan-gruppen starkare, säger Petter Hjelmqvist, vd och koncernchef för Cidan Machinery Group i ett pressmeddelande.
Cidan-koncernen har tillverkning i Sverige och Österrike samt kontor i flera europeiska länder, USA och Kina. Företagets grundades 1907 och har huvudkontor i Götene.

Framtiden säkrad

Marco Cappello, tidigare vd och delägare i Thalmann Maschinenbau AG.

Marco Cappello, tidigare vd och delägare i Thalmann Maschinenbau AG säger:

– Martin Thalmann och jag är mycket glada över att vi med Cidan, som den nya ägaren av Thalmann, kommer att säkra den långsiktiga framtiden för de anställda och fabriken i Frauenfeld. Cidan är ett välkänt, kraftfullt och innovativt företag som har satt kunderna i centrum för sin strategi, ungefär som Thalmann har gjort under åren.”

Marco Cappello kommer att arbeta för Cidan med fokus på långbockningslösningar till distributörer och agenter. Dessutom kommer han att strategiskt stödja Cidan genom att bidra till portföljens tillväxt samt tillföra nya lösningar och fördelar till plåtbearbetnings-industrin och byggsektorn.

Teamet i Frauenfeld förstärks direkt med Gerhard Zech som vd. Gerhard Zech arbetar sedan många år för Forstner i Österrike och Cidan Tyskland som verksamhetschef och vd, och kommer nu alltså även att ta ansvar för Frauenfeld. //

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!