Dags att söka stipendium

Är du yrkesverksam plåtslagare och sugen på att vidareutbilda dig eller kanske åka på en studieresa? Då är det dags att söka Isaak Hirsch-stipendiet från Stockholms byggnadsförening. Men det är bråttom – ansökan måste vara inne före jul!

Mats Jonaeson, ledamot i kommittén som väljer ut Isaak Hirsch-stipendiater.

Hallå där, Mats Jonaeson! Du är plåtslagare och ledamot i kommittén som väljer ut Isaak Hirsch-stipendiater. Berätta om stipendiet.
– Det är ett stipendium som riktar sig till hantverkare inom byggbranschen. Det delas ut årligen och har som mål att främja kulturarvet i branschen. Stipendiet har gått till bland andra murare och målare, men faktiskt aldrig till en plåtslagare.

Varför inte?
– Helt enkelt för att ingen har ansökt. Så det är hög tid nu!

Vad har tidigare stipendiater gjort med pengarna?
– Det har varit många olika saker, till exempel har några murare åkt till Holland för att besöka ett kalkbruk, medan några målare gick en kurs i ådringsmålning. Så allt från studiebesök och utbildningar till att besöka branschmässor utomlands.

Hur söker man?
– Gå in på Stockholms byggnadsförenings webbplats och leta dig fram till Isaak Hirsch-stipendiet. Där finns det en ansökningsblankett att fylla i och skicka in tillsammans med ett kort brev där man berättar vad pengarna ska användas till och vilken budget som gäller. Det krävs alltid att man specificerar vad pengarna ska användas till.

Vad rör det sig om för summor?
– Det varierar lite, men spannet ligger mellan cirka 5 000 till 15 000 kronor.

När får man besked?
– I slutet på januari nästa år.

Läs mer om Isaak Hirsch-stipendiet här! 

 

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!