Därför är Framtidsgruppen ett smart val

Nu har ännu en grupp tagit examen från Plåt & Ventföretagens utbildning Framtidsgruppen. Där erbjuds deltagarna en unik möjlighet att bli bättre ledare och lära känna sig själva på ett djupare plan genom praktiska övningar och personliga berättelser. Vi tog ett snack med årets deltagare om vad de tycker om utbildningen.

Filip Svensson, Hallands Vent & Plåtentreprenader AB.

Vad var det bästa med utbildningen?
– Det bästa är alla de nya tankesätt och tekniker som jag har fått med mig i sättet att kommunicera med medarbetare och kunder.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?
– Inför utbildningen visste jag inte mycket om den. Mina förväntningar var att växa i min roll som ledare, vilket jag tycker att jag har gjort med hjälp av dessa sex kurstillfällen. Så jag tycker absolut att jag fick med mig det som jag hoppades på.

Vad var den största utmaningen för dig?
– Största utmaningen har varit att hålla presentationer.

Vad tar du med dig därifrån?
– Jag känner att jag har blivit tryggare i att tala inför grupp och mer självsäker.


 

Gustaf Fäldt, Isakssons Rostfria AB.

Hur kom du i kontakt med utbildningen?
– Jag kom i kontakt med utbildningen genom min chef, som även är min pappa. Han var på kongressen och satt vid samma bord som några som hade gått Framtidsgruppen tidigare. De hade bara positivt att säga om utbildningen och jag kan bara hålla med.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?
– Jag hade egentligen inga förväntningar innan den började. Jag ville inte ha det. Men utbildningen är mer än vad jag hade kunnat förvänta mig. Riktigt bra! Efteråt har jag nu också träffat andra som gått den och vi delar alla samma uppfattning. Det är en stundtals utmanande utbildning, då man sätts på prov på det personliga planet när det kommer till presentationer och övningar. Speciellt om man inte är van vid det.

Varför skulle du rekommendera utbildningen till andra?
– För att man får med sig så mycket användbara saker i både privatliv och yrkesliv. På det personliga planet har utbildningen varit guld värd för mig. Vissa av alla saker som vi har lärt oss har jag med mig i bakhuvudet hela tiden. Patrik som leder kursen är också riktigt bra. En eloge till honom.

Vilka är dina bästa tips till andra i ledarposition inom plåt- och ventbranschen?
– Får ni möjlighet att gå denna kurs så gör det. Riktigt kul och en bra kurs för dig som vill utveckla framför allt dig själv, men också ditt ledarskap inom företaget. Man får mycket tips och kunskap om hur man som ledare kan framföra sitt budskap på ett sätt så att de flesta förstår vad man menar.


 

Jesper Axö Sundin, Lidingö Plåtslageri & Entreprenad AB.

Varför gick du utbildningen?
– Sedan vi blev medlemmar i Plåt & Ventföretagen 2021 har jag stött på namnet Framtidsgruppen i olika sammanhang. Jag blev nyfiken och anmälde mig när chansen dök upp.

Vad var det bästa med utbildningen?
– Att man ställs inför obekväma utmaningar som snabbt ger märkbara resultat. Sedan är Patrik som håller i utbildningen extremt engagerad i det han gör, vilket smittar av sig.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?
– Jag hade ingen aning om vad utbildningen skulle innebära så det fanns inte mycket till förväntningar, lite som när jag sökte byggnadsplåt som gymnasieinriktning.

Varför tycker du att andra bör gå utbildningen?
– Jag rekommenderar yngre personer i nyckelroller att gå kursen. Vad vi har lärt oss om beteenden är sådant som kan komma på köpet med livserfarenhet, men här får man snabbt och effektivt bra redskap för att förstå människorna runtom sig.


 

Paul Dahlgren, S A Byggnadsplåtslageri.

Hur kom du i kontakt med utbildningen?
– Jag har läst om den i tidningen. Sedan var det en person som sa till mig att han tyckte det var en bra utbildning att gå, så jag blev intresserad.

Vad tycker du om upplägget?
– Det var bra med många givande övningar och exempel. Det fanns en röd tråd genom hela utbildningen som gjorde det tydligt hur alla delar hängde ihop med varandra.

Vad var den största utmaningen för dig?
– Det måste jag säga var att prata inför folk.

Varför tycker du att andra ska gå utbildningen?
– För att du utvecklas mycket, lär dig hur du ska diskutera på bästa sätt och får en ökad förståelse för hur andra fungerar och tänker.

På vilket sätt kommer du att ha nytta av utbildningen i din vardag?
– Jag märker hur jag har nytta av utbildningen hela tiden. Nu är det mycket enklare att anpassa mig till olika situationer som uppstår under dagen.


 

Nicolas Cadei, SO Tak & Plåt AB.

Varför valde du att gå utbildningen?
– Jag läste om den och tyckte att innehållet lät väldigt intressant. Jag har inte gått någon utbildning i ledarskap och vill ständigt utvecklas som företagsledare.

Vilken nytta kommer du att ha av utbildningen i ditt yrkesliv?
– Väldigt stor nytta. Dels har jag lärt mig mycket om mig själv när vi gjorde Disc-analysen och även lärt mig att jag behöver anpassa min personlighetstyp i mötet med andra vid säljtillfällen. Presentationstekniken kommer jag att ha stor nytta av och jag har växt mycket som person av kursen.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?
– Den överträffade mina förväntningar och jag är väldigt glad att jag anmälde mig till den.

Vilka tips har du till andra som ska gå utbildningen?
– Vänta inte, anmäl dig – du kommer inte att ångra dig. Det är utmanande för att du kommer behöva gå utanför din trygghetszon men det är så du utvecklas.

 

FAKTA FRAMTIDSGRUPPEN | Vad? Utbildning arrangerad av Plåt & Ventföretagen. | Vem? Riktar sig till företagsledare, delägare eller personer i ledande befattning inom branschen. | Upplägg? Innehållet formas av deltagarnas erfarenheter utifrån följande teman: effektiv kommunikation, coachande ledarskap, beslutsprocesser samt verbal judo och svåra samtal. Läs mer om utbildningen på pvforetagen.se.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!