Designtak förvärvas av Plannja

Plannja har tecknat avtal om förvärv av en majoritetsandel i Designtak AB, som är leverantör av prefabricerade entré- och skärmtak. Designtak kommer därmed att integreras i Ruukkis enhet Plannja Steinwalls, som är specialiserade på plåtprodukter för småhus och nybyggnation av bostäder. Företaget erbjuder lösningar för tak, såsom takprofiler, regnvattensystem, taksäkerhetsprodukter, beslag och ventilationssystem.

Torbjörn Henrysson, vd på Plannja Steinwalls AB.

– Vi är glada att välkomna våra nya kollegor på Designtak till familjen Plannja och Ruukki. Förvärvet kommer leda till att vi kan hjälpa våra kunder ännu bättre eftersom vi utökar vårt erbjudande, säger Torbjörn Henrysson, vd på Plannja Steinwalls AB.

Designtak designar och tillverkar monteringsklara entrétak av hög kvalitet i plåt eller glas, såväl enklare skärmtak som hela entrétakslösningar. Företaget, som grundades 2009, finns i småländska Vetlanda, har cirka 20 anställda och omsatte cirka 42 miljoner kronor år 2022. Förvärvet innebär ingen organisatorisk förändring utan Designtak kommer att fortsätta verka under eget varumärke med nuvarande ledning och personal.

Eddie Wingren, vd på Designtak.

– Den här förändringen gynnar både våra medarbetare och kunder. Tillsammans med våra Plannja-kollegor kommer vi vara bättre rustade för att växa och hjälpa våra gemensamma kunder med heltäckande lösningar för tak, där produkterna kompletterar varandra, säger Eddie Wingren, vd på Designtak.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!