”Det bästa vi kunde göra”

Frösö Byggnadsplåtslageri AB är ett av de företag som tagit hjälp av Connect och CoCoon. Ägaren Esbjörn Toresson planerar att inom några år lämna över sitt företag till den yngre generationen.

 Varför har ni tagit hjälp av Connect och Cocoon?
– Vi är mitt uppe i en process där jag ska lämna över företaget till en av mina söner. Det kräver väldigt mycket förberedelser, juridiska såväl som ekonomiska för att det ska bli rätt gjort och rättvist gentemot alla mina tre barn, som ju alla jobbar i firman. Jag kan inte de här sakerna och sökte därför efter hjälp med det utifrån. När jag kom i kontakt med Connect, via ett tips från Göran Bergström som är kommunalråd i Strömsund, kändes det självklart att anlita dem.

 Vad har ni fått hjälp med?
– Det är allt från de ekonomiska bitarna till de juridiska – kort sagt det mesta som man måste ha koll på vid ett företagsöverlåtande. Det är mycket att hålla reda på och jag skulle inte klarat det på egen hand. Vi har bland annat haft tillgång till en panel av sakkunniga personer som hjälpt oss och som vi kan bolla frågor och funderingar med.

Vad tycker du om hjälpen ni fått?
– Det är det absolut bästa vi kunde göra. Jag skulle rekommendera detta till alla som är i liknande sits. Man får riktigt bra hjälp av proffs som vet vad de håller på med. Hade vi inte anlitat Connect och Cocoon hade det garanterat blivit fel någonstans i processen, så det känns väldigt tryggt och bra att ha dem i ryggen. Att det dessutom är så billigt, bara 6000 kronor, gör ju inte saken sämre.

Text: Karin Cedronius
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #4.2021)

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!