Digitala läromedel har fått nytt utseende

I Plåt & Ventbyråns arbete med att vidareutveckla digitala läromedel har plattformen nu fått ett mer användarvänligt och mobilanpassat utseende. Där finns samma moduler och innehåll som tidigare, men i en lite annan form. Kaveh Nowroozi, projektledare på Plåt & Ventbyrån, berättar mer.

Vad händer med Plåt & Ventbyråns digitala läromedel?
– De digitala läromedlen är uppskattade och används mycket av skolor och företag som utbildar i yrkena. Vi vill därför göra dem mer lättillgängliga genom att lägga över dem på en modern plattform som är pedagogisk och ger flexibilitet för användaren. Vi vill att användaren ska få en bättre överblick av informationen så att den är lättare att förstå.

Vad innebär förändringen?
– Den största förändringen är att läromedlen för Frisk luft och Optimala skal nu finns samlade under samma inloggning som enkelt kan nås från datorn, mobilen eller paddan. Förändringen gör det också lättare för oss att kontinuerligt uppdatera läromedlen så att plattformen hålls aktuell. Vi tar gärna emot feedback för hur vi kan göra plattformen ännu bättre för användaren, det är ett pågående arbete.

Hur satsar Plåt & Ventbyrån på digitala läromedel?
– Vi erbjuder dessa digitala läromedel gratis till alla skolor och företag, vilket jag tror att vi är ganska unika med att göra. Vi kommer även att komplettera informationen som redan finns med informationsvideor som visar olika moment inom yrkena, och parallellt med det uppdaterar vi våra digitala läroböcker.

Innebär det här någon skillnad för den som är administratör?
– Det innebär ingen skillnad för den som är administratör, man kommer att kunna logga in med samma namn och lösenord som tidigare. Vi kommer löpande ut med mer information så att alla känner sig trygga med de uppdateringar som görs.

Kaveh Nowroozi berättar att de digitala läromedlen är uppskattade.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!