Ek’s Plåt & Vent-Service har blivit uppköpt

Viking Partners har den 9 december 2019 förvärvat aktiemajoriteten i Ek’s Plåt & Vent-Service, med tillhörande dotterbolaget Zmide i Krylbo. Bolagen har huvudkontor i Krylbo.

Ek’s Plåt & Vent-Service, som sedan flera år tillbaka är medlemmar i Plåt & Ventföretagen, är en ledande leverantör av byggplåt och ventilation i sydöstra Dalarna. Zmide är en ledande lokal smidesentreprenör med fokus på service inom samma område. Bolagen har i dag ett 30-tal anställda och omsättningen för räkenskapsåret 2019 uppgick till dryga 40 miljoner kronor.

– Jag har under en tid funderat på att sälja bolaget och när jag träffade Viking Partners kändes det rätt med deras inställning till företagande. Jag ser dem som en långsiktig och stabil ägare med gedigen branscherfarenhet, vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Jag kommer att jobba kvar som vd och ser fram emot att utveckla företagen tillsammans med Viking Partners, säger Roger Ek, vd och ägare.

– Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Ek’s Plåt & Vent-Service och Zmide är fina och välskötta bolag med lång historik inom plåtslageri och ventilation respektive smide, båda med en stark position inom sin marknad, säger Anders Tollsten, partner på Viking Partners.

Publicerad: 2019-12-12
(Pressmeddelande 2019-12-09)

Läs mer om Roger Ek och Ek’s Plåt & Ventservice i medlemsporträttet från 2019-05-08: https://pvmagasinet.se/ventilationen-ligger-mig-varmast-om-hjartat/

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!