En kompetensinvestering vi rekommenderar

Du injusterare! Har du något ”körkort” som bevisar dina kunskaper? Om inte, så rekommenderar vi dig att bli certifierad injusterare.

Det är viktigt att luftflödesmätning och injustering utförs av personer med god teknisk kompetens och med förståelse för betydelsen av ett sunt inomhusklimat. En person som förstår tekniska samband och kan omsätta dem i praktiskt arbete.
Genom att göra ett teoretiskt prov hos certifieringsorganet Kiwa kan man bevisa att man har en sådan kompetens. Samtidigt måste man bevisa att man har praktisk erfarenhet av mätning och injustering, samt kunskap om godkända mätmetoder enligt gällande mätstandard. Då kan man titulera sig certifierad injusterare. Fullständig finns på vår hemsida www.pvforetagen.se

För att bli en kompetent injusterare, så behöver man en god grund att stå på. Därför finns ”Mät Rätt”, vårt utbildningsmaterial för luftflödesmätning och injustering. ”Mät Rätt” är helt webbaserat och innehåller texter, bilder, filmer, länkar och nedladdningsbart material. Det kan användas för både självstudier och som undervisningsmaterial, och det passar även för de lite mer nya i branschen. Den som lär sig mäta och injustera enligt ”Mät Rätt”, kommer att tillhöra en kompetent yrkesgrupp. Man har lärt sig förstå alla de samband som krävs för en god injustering, samt kan omsätta sina kunskaper i praktiken. Om man också väljer att gå en praktisk kurs inom mätteknik eller injustering, då får man en kompetens inom yrket som många kommer att efterfråga och avundas.

Vi rekommenderar den kompetensinvesteringen!

Kravspecifikationen och utbildningsmaterialet finns att beställa på vår hemsida www.pvforetagen.se.

Text: Annika Brännmark
Publicerad: 2019-07-22
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #5.2019)

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!