Ett lyft för ventbranschen!

Plåt & Ventföretagens ventilationssektion besökte nyligen branschskolan PVF Teknikcentrum (PVT) i Katrineholm, samtidigt som de två första ventilationsmontörer var där för sin kompletterande utbildning.

– Ventilationsbranschen har länge längtat efter att få en egen gymnasieinriktning för ventilationsmontörer och nu finns det äntligen på plats. För dessa elever ingår en sex veckors kompletterande utbildning på PVT och för att få en bättre inblick i hur undervisningen där är upplagd så hade ventilationssektionen ett av sina möten där, berättar Annika Brännmark, bransch- och regionchef på Plåt & Ventföretagen.

Sektionen kunde snabbt konstatera att skolan har gjort ett fantastiskt arbete med att ta fram både teoretiskt och praktiskt undervisningsmaterial. Eleverna kommer att få lära sig allt som behövs runt monteringen, att läsa ritning, stycka och beställa material, läsa monteringsanvisningar, vikten av egenkontroller och mycket mer.

– Upplägget är precis vad branschen behöver och sektionen konstaterade att dessa elever går en fantastisk ljus framtid inom branschen till mötes. Sektionen ser också fram emot att även alla företagslärlingar nu får samma möjligheter under sin lärlingstid. Detta kommer att bli ett stort lyft för både enskilda montörer och för branschen! //

Ventilationssektionen på besök. Foto: Annika Brännmark

LÄS MER OM DEN NYA VENTILATIONSUTBILDNINGEN PÅ PLÅT & VENTFÖRETAGENS HEMSIDA!

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!