Exklusiv anläggning på anrikt tak

De senaste åren har allt fler fastighetsägare i storstäderna insett att byggnadernas tak inte bara behöver fungera som ett skydd mot väder och vind, utan att ytan även kan användas för bostäder, konferenslokaler, restauranger med mera.

Det senaste projektet är NK Padel & Social by Ascaro, som öppnades i mitten av april. En exklusiv padelanläggning på 3 000 kvadratmeter, 30 meter ovanför Regeringsgatan och med enastående utsikt över Stockholm.
Anläggningen består av fyra padelbanor, varav två är under tak medan de två andra bjuder på spel under bar himmel. Här finns också löparbanor, pool, ett gigantiskt trädäck och ett gym. I början av maj öppnas också en restaurang som ska servera gästerna både frukost, lunch och middag

Foto: Ascaro

Padel passar på taket

Satsningen har under resans gång mötts av viss kritik, men Henrik Lilja, varuhuschef på NK, anser att ett padelcentrum passar utmärkt att anlägga på anrika Nordiska Kompaniets tak.
– Joseph Sachs, som grundade NK 1902 hade en vision att NK skulle vara en kommersiell och kulturell teater. Det är precis det vi skapar, fast i en modern version, säger han till tidningen Fastighetsvärlden.
– På taket finns det även ytor för social samvaro, möten och event. Vi vill skapa en attraktiv plats som lockar kunder och ger synergier med NK:s övriga verksamheter, till exempel genom lansering av varumärken och försäljning av produkter. //

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!