Expressfart och specialanpassat i nya VentCenter

Att kombinera filial och tillverkning på en och samma plats har många fördelar, som ökad kundservice och minskade transporter. Att dessutom erbjuda expressleverans av specialanpassade och måttbeställda ventilationskanaler ökar servicegraden ytterligare. Därför satsar nu Bevego på ytterligare ett VentCenter Express och slår upp dörrarna till en helt ny anläggning i Älvsjö.

– Vi på Bevego har som koncept att placera våra produktionsanläggningar i anslutning till en filial, det ger flera synergieffekter och gör att vi kan erbjuda kunderna riktigt hög service. Vi tittar hela tiden på hur vi bygger upp våra anläggningar över landet, vi vill skapa en bra spridning och finnas representerade lokalt där våra kunder rör sig, säger Johan Sahlqvist som är produktionschef inom ventilation på Bevego.

Idag ligger en av Bevegos produktionsanläggningar inom ventilation i anslutning till filialen i Malmö, och en anläggning vid filialen i Bäckebol, Göteborg. Detta ger kunderna möjlighet att handla i butiken och hämta upp färdiga varor från produktion samtidigt. Tillverkning av rektangulära kanaler sker även i Bevegos VentCenter i Järna och i Landvetter.

Plasmaskäraren är kärnan bland maskinerna i VentCenter Älvsjö.

Snabba och måttanpassade expressbeställningar

Till ovan nämnda produktionsanläggningar skickas ordrar i alla volymer, men denna typ av produktion med längre ledtider kan inte tillgodose behovet av de snabba och måttanpassade beställningarna som Bevego kallar för express. Ett VentCenter Express finns sedan tidigare i Mölndal, där filialen dessutom genomgått en stor satsning för att utvecklas ytterligare. Det helt nya VentCenter Express som nu öppnar i Älvsjö blir Bevegos andra inom samma koncept.

– Precis vid filialen i Älvsjö finns en innergård och det är där vi startat upp VentCenter Express. Gården har vi för oss själva och lokalerna är jättefina med moderna maskiner och bra förhållanden. Det känns roligt att ta dit kunder och att få arbeta i den miljön. De som arbetar i VentCenter Express är faktiskt tre tidigare Bevegomedarbetare som vi lyckats värva dit, det är vi väldigt glada för, berättar Johan.

Mirko Niemi arbetar för att färdigställa och leverera en expressleverans.

Måttanpassat och skräddarsytt

I VentCenter Express i Älvsjö ligger allt fokus på kundanpassade lösningar – och riktigt snabb service! Här görs de där specialbeställningarna som behöver anpassas efter utmanande utrymmen eller till oväntade behov som dyker upp på en arbetsplats. Alla uppdrag löser man normalt inom tre arbetsdagar, men det går nästan alltid betydligt snabbare än så!

– Det som är unikt med Bevegos rektangulära ventilation är skarvsystemet, många handlar av oss just för att de vill arbeta med den skarven. Eftersom det inte är någon annan som tillverkar den typen av lösning har vi ett ännu större ansvar över att snabbt stå till tjänst med service och support när kunderna behöver. Om det saknas en meter kanal på en arbetsplats har vi tidigare inte kunnat producera det så lokalt som vi kan nu. Vi höjer servicegraden enormt nu genom att snabbt och lokalt kunna få fram specialbeställningar även här i Mälardalen, säger Rolf Löfgren som är utesäljare inom ventilation på Bevego.

Kamal Rahab-Jabar är noga med detaljerna.

Experter på problemlösning

Som ventilationsmontör är en utmanande del av arbetet att behöva anpassa sitt arbete utifrån det som hänt på arbetsplatsen i ett tidigare skede. Oavsett om det gäller en renovering eller ett nyproduktionsprojekt kan oväntade situationer uppstå. Om du kommer till en arbetsplats där en kabelstege är uppsatt precis där du skulle dra ventilationen, eller där väggen är så sned att kanalen inte får plats, då behöver du snabbt hitta en ny lösning för att inte tappa tid eller låta arbetet stå stilla.

– Det är många som kommer in direkt till VentCenter Express med en enkel handskiss eller ett foto i mobilen. Det är jättebra för då förstår vi utmaningen och kan ta fram rätt teknisk lösning. Kunderna får mycket hjälp här, många vet inte själva hur man ska lösa utmaningarna men våra kollegor är experter på den typen av problemlösning, säger Johan.

Platschef Kjell Nyman är stolt över den nya anläggningen.

Renovering och energianpassningar

Att snabbt och smidigt kunna beställa skräddarsydda lösningar är värdefullt både om du arbetar med nybyggnation eller renovering. Idag har marknaden stort fokus på energianpassningar där man till exempel byter ut äldre ventilationsaggregat mot mer energieffektiva varianter. Ett gammalt hus är ofta snett och vint och kräver många speciallösningar, samtidigt som det kan vara svårt att förutse vilka förutsättningar som kommer finnas under renoveringen. Det gör att VentCenter Express erbjudande ligger extra bra i tiden.

Leverans till arbetsplatsen med Bevegos turbil

– Både sett till miljön, transporter och ekonomiskt för kunderna är satsningen på VentCenter Express positivt. Vi behöver inte skicka beställningarna från andra delar av landet och fraktkostnaderna blir betydligt lägre för kunderna. Vår turbil kör hela tiden från Älvsjö och levererar runt om i Stockholm. Hämtar man upp sin order själv, till exempel när man ändå är i butiken för att handla, slipper man ju dessutom fraktkostnaden helt. Nu när servicen finns så nära kunden går allt betydligt snabbare, avslutar Rolf.

 

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!