Finalisterna SM för unga plåtslagare 2019

I årets final av ”SM för unga plåtslagare” tävlar sex plåtslagerielever från Uppsala, Borås, Halmstad, Hudiksvall, Linköping respektive Västerås. Vem som tar hem guldet avgörs den 29 mars på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Uttagningstävlingarna genomfördes under vecka 4 på 25 av landets gymnasieskolor. Uppgiften som de tävlande skulle lösa bestod av att tillverka en låda med lock, cirkulär i nederkant och kvadratisk i överkant, vilket medförde en ifalsad formförändring. Materialet var lackerad förzinkad stålplåt. Den centrala juryn bedömde 22 bidrag utifrån måttnoggrannhet, detaljutförande och helhetsuttryck.
– Det kom in många fina bidrag, men juryn lyckades ändå välja ut sex stycken som stack ut lite extra, säger Niklas Angelöf, som förde protokoll under den centrala bedömningen.
Behovet av utbildade byggnadsplåtslagare är fortsatt mycket stort i hela landet. Under de kommande tre åren behöver det anställas ca 2 000 plåtslagare. Det är ett yrke med goda framtidsutsikter. SM-tävlingen är bland annat ett tillfälle för eleverna att visa upp sina kunskaper för framtida arbetsgivare.

De elever som lyckades bäst med uppdraget och därmed har tagit sig till final i ”SM för unga plåtslagare 2019” är:
Felix Bengtsson, Anders Ljungstedts Gymnasium, Linköping
Robert Nord,
Bromangymnasiet, Hudiksvall
Alexander Bech,
Hahrska gymnasiet, Västerås
Olle Spetz,
Viskastrandsgymnasiet, Borås
Jesper Ericzon,
Uppsala Yrkesgymnasium, Uppsala
Joel Cronqvist,
Kattegattgymnasiet, Halmstad

Publicerat: 2019.02.15

FAKTA
SM för unga plåtslagare är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads. Finalen i ”SM för unga plåtslagare 2019” äger rum den 29 mars på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm. Löpande uppdateringar sker på smup.se, platslagare.nu, facebook.com/bliplatslagare och Instagram @bliplatslagare. SM för unga plåtslagare 2019 sponsras Bevego och Plannja.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!