Fokus på digital byggteknik

PLÅT är ett evenemang tillägnat metallfasader och framtidens arkitektur. Seminariedagens syfte är att lyfta fram metallfasadernas möjligheter, inspirerande arkitektur och innovativa fasadlösningar i världsklass.

Varje år samlar PLÅT cirka 300 verksamma arkitekter samt beslutsfattare inom bygg- och fastighetsbranschen och i år tar PLÅT ut de digitala svängarna och tittar extra djupt in i spåkulan. Som vanligt bjuds besökarna på inspirerande presentationer från scenen och i år heter de internationella dragplåstren Steven Chilton från London och Melike Altinisik från Istanbul. Två relativt nya stjärnor på arkitekturhimlen som hänför med modig och högteknologisk arkitektur.

Steven Chilton är baserad i London och gick direkt från arkitekturskolan till byrån Marks Barfield Architects i London. Första uppdraget blev inget mindre än the London Eye, en utmaning och upplevelse som format och sporrat honom till att våga tänka och göra stort. Sedan 2015 driver han Steven Chilton architects, vilket han beskriver som en grupp högkvalificerade utövare som är experter på att förena kulturell förståelse med kreativ användning av teknik, för att uppnå en oväntad arkitektur som syftar till att omfamna, fängsla och överraska.

Melike Altınışık är grundaren till Melike Altınışık Architects – MAA i Istanbul. Hennes innovativa och progressiva arkitektur vittnar om att hon inte räds några utmaningar, men också att hon tänker lite längre, att hon förstår framtiden. Hon har själv uttryckt sin strävan att se det osynliga bortom verkligheten och arkitektbyråns signum är att alltid ha ett visionärt perspektiv.

 

FAKTA
När: 25 april
Var: Eriksbergshallen, Göteborg
Arrangörer: Plåt & Ventföretagen, Bevego, Plannja, Aurubis, Ejot, Ruukki och SSAB.
Mer information: www.plat19.se/

Text: Tomas Skagerlind
Publicerad: 2019-04-23
Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #3.2019

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!