Förbundet lanserar podd för medlemmar

Igenkänning, inspiration och intressanta samtal. Medlemmarna Emelie Ståhl och Mathias Mattsson är först ut att leda förbundets nya podcast, Plåt & VentPodden. Tanken är att, precis som i Plåt & Vent Magasinet, inspirera och lyfta frågor med fokus på branschen.

Det började som en kul idé när de träffades vid årets förbundskongress i Luleå. Några månader senare har medlemmarna Mathias Mattsson och Emelie Ståhl debuterat som programledare i förbundets sprillans nya podcast, Plåt & VentPodden.

– Jag hade länge tänkt att vi borde göra en podd om plåtslageri, eftersom poddar är ett så bekvämt sätt att lyssna på och ta till sig information. Man kan sitta var som helst och lyssna när man vill. Det passar perfekt för en stressad företagare med många järn i elden, säger Mathias Mattsson, som till vardags driver medlemsföretaget Piaab, i Ale strax utanför Göteborg.

Emelie Ståhl, som driver Björn Persson Plåtslageri i Stockholm, antog utmaningen att spela in två pilotavsnitt tillsammans med Mathias Mattsson. Målet är att programmen ska inspirera och öppna upp för intressanta samtal branschkollegor emellan, men också hjälpa andra medlemmar att få upp ögonen för vad medlemskapet i Plåt & Ventföretagen egentligen innebär.

– Det finns många därute som inte vet varför de är medlemmar i Plåt & Ventföretagen och hur många förmåner det faktiskt innebär att vara medlem. Det vill vi belysa. Dessutom vill vi prata om frågor och problem som berör alla oss företagare i branschen men som vi sällan pratar med varandra om, säger Emelie Ståhl.

Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen.

– Tanken att starta en poddserie där huvudmålgruppen är våra medlemsföretag har grott hos oss på förbundet rätt länge. Vi tror nämligen att det kan vara en passande kanal för många som är verksamma i våra branscher, eftersom många dagligen lyssnar på musik eller på radion när de jobbar eller sitter i bilen, säger Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen.

– Nu är det Mathias och Emelie som spelade in de första två avsnitten, men i framtiden är tanken att även helt andra personer ska medverka i Plåt & VentPodden. Och att vi ska ta upp ämnen som berör all våra medlemmar. Så småningom kanske även andra branscher och beställare får upp öronen för Plåt & VentPodden, fortsätter han.

– Jag ser framför mig att även leverantörer, arkitekter och andra intressanta branschpersoner kan vara med i kommande avsnitt. Då blir podden varierad och intressant, med flera olika ämnen, lite grann som tidningen Plåt & Ventmagasinet är idag, säger Mathias Mattsson.

Programmen är cirka en halvtimme långa och Mathias och Emelie ser fram emot att få många lyssnare på sina två pilotavsnitt.

– Jag hoppas att programmen tas emot väl och att de som lyssnar gör det med öppet sinne för att de är intresserade av det som händer i branschen. Tanken är att minska avståndet mellan oss entreprenörer, för vi jobbar ju faktiskt i samma bransch, säger Emelie Ståhl.

De två pilotavsnitten hittar du på iTunes. Klicka här för att komma dit!
Och på FeedPress kan du lyssna på avsnitten direkt i din webbläsare!

Text: Karin Cedronius
Foto: Peach

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!