Fortsatt satsning på rekrytering

Plåt & Ventföretagens stora rekryteringssatsning, Garanterat jobb, med syfte att locka fler till plåt- och ventbranscherna, kommer att fortsätta med full kraft även under nästa år.

Garanterat jobb är en rikstäckande rekryteringskampanj med budskapet att alla som väljer en framtid som plåtslagare eller ventilationsmontör går en ljus och jobbsäker framtid till mötes.

– Det handlar till stor del om att vi först måste synliggöra branscherna och yrkena inom plåt och ventilation. Som det ser ut i dag är det inte många som vet att yrken som plåtslagare eller ventilationsmontör ens finns. Om fler hade känt till att det här är välbetalda framtidsyrken skulle intresset varit betydligt större, säger Tomas Skagerlind, kommunikationschef på Plåt & Ventföretagen.

Kampanj i två delar

Kampanjen är uppdelad i två olika delar. Det ena är ett internt arbete med information riktad mot Plåt & Ventföretagens medlemsföretag, med arbetsnamnet Kompetens25. Det andra spåret är en extern och rikstäckande kampanj och här ingår tre reklamfilmer som under hösten har visats på YouTube, Facebook, Instagram och TikTok.

– Till det har vi adderat en kampanjsajt, garanteratjobb.se, som kontinuerligt uppdateras med intervjuer, filmer, informationsmaterial med mera. Innehållet riktar sig mot både unga och deras föräldrar.

– Reklamfilmerna har fått stor spridning och fungerat över förväntan. Det är väldigt många som gillar och delar filmerna vilket är ganska ovanligt. Dessutom visar statistiken att huvudparten av besökarna som kommer till garanteratjobb.se går in på de sidor som visar var utbildningarna till dessa yrken finns, vilket var tanken med sajten och naturligtvis väldigt roligt, säger Annika Brännmark, branschchef på Plåt & Ventföretagen.

Här hittar du kampanjsajten.
Här finns reklamfilmerna. 

Så här kan du medverka och bidra i arbetet

På Plåt & Ventföretagens hemsida hittar du som är medlem information om hur du kan hjälpa till och maximera vår rekryteringskampanj. Här finns tips inför skolbesöket, en mall för din företagspresentation, hur du får tillgång till en plåt- eller ventilationslåda och hur du kan äska pengar för att genomföra aktiviteter som kan locka fler till våra branscher. Här finns också mer information om hur du beställer klistermärken med Garanteratjobb-loggan samt hur du gör om du vill trycka loggan på firmans profilkläder!

Vill du ha hjälp med skolbesök eller aktiviteter på din ort, kontakta gärna din lokala företagsrådgivare.

Här hittar du sidan om Kompetens25. 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!