Ger service åt medlemsföretagen

Plåt & Ventföretagen ska förstärka sin organisation med en företagsrådgivare som ska vara baserad i norra Sverige. Men vad gör egentligen en företagsrådgivare? Vi har ställt frågan till Camilla Kjellsson som har erfarenhet av denna befattning, eftersom hon har varit anställd som en av förbundets företagsrådgivare sedan 2013.

Camilla Kjellsson.

– Som företagsrådgivare servar man i första hand medlemsföretagen med information och rådgivning. Vi stöttar dem även när det kommer till förhandlingar. Man fungerar lite som deras HR-avdelning, säger Camilla.

Berätta om din bakgrund?
– Jag har arbetat i installations- och byggbranschen i nästa hela mitt yrkesliv. Det har varit allt ifrån kollektivavtalsfrågor till ekonomi- och projektstyrning.

Vilka arbetsuppgifter ingår i en företagsrådgivares befattningsbeskrivning?
– I huvuduppgifterna ingår att serva enskilda medlemsföretag, att medverka vid lokala medlemsträffar och att arbeta tillsammans med de lokala utbildningsgivarna i branschen.

Hur ser en arbetsdag ser ut?
– En vanlig dag har man mycket kontakt med medlemsföretagen både via telefon och e-post. En annan dag kan innehålla besök på en skola där utbildning bedrivs inom vårt område, eller besök på ett företag för att förbereda en förhandling.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Att det innehåller så många olika delar och att man kan lägga upp arbetet på ett personligt sätt. Variationen med att få vara ute hos företag eller på en skola varvat med kontorsarbete gör att dagar och veckor går snabbt.

När känner du dig nöjd med vad du har uträttat?
– Företagen är oftast väldigt tacksamma för den hjälp som de får, då känns det bra när man går hem.

Läs mer om den utlysta tjänsten som företagsrådgivare här. 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!