Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontör

För första gången har landets unga ventilationsmontörer fått chansen att göra upp i en SM-final. Pontus Forsström från Söderköping var både snabbast och mest noggrann – det gav honom guldet.

Juryn hyllade Pontus för hans målmedvetenhet och förmåga att arbeta under press. Själv var han mycket glad över vinsten och nöjd med sin planering.

– Jag memorerade hela ritningen i natt, så när jag kom till tävlingsplatsen idag kunde jag sätta igång med monteringen direkt. Det var nog det som gjorde att jag vann, säger Pontus.

Medaljörerna i SM Unga Ventilationsmontörer 2022: 1:a Pontus Forsström, Söderköping 2:a Gustaf Franck, Katrineholm 3:a Farah Said Musa, Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl

Medaljörerna i ”SM Unga Ventilationsmontörer 2022” är:

Guld: Pontus Forsström, Nyströmska skolan i Söderköping
Silver: Gustaf Franck, Ventilationsprojekt i Katrineholm
Brons: Farah Said Musa, Teknikum i Växjö

SM-finalen genomfördes under Yrkes-SM på Arenastaden i Växjö med totalt 22 000 besökare. Tävlingsmomenten krävde kunskaper i att läsa, förstå och montera utifrån ritning, utföra funktionella samt estetiskt tilltalande monteringar samt ha god förståelse för arbetsmiljö och ergonomi.

SM Unga Ventilationsmontörer 2022 organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, ventilationsbranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, som ägs gemensamt av Plåt & Ventföretagen och Byggnads. Läs mer på www.pvf.se. Huvudsponsorer för ”SM Unga Ventilationsmontörer 2022” är Lindab.

Pontus Forsström i slutskedet av monteringen som gav honom ett SM-guld.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!