Här är 2022 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Runt 100 elever från hela landet deltog i uttagningarna, men nu står det klart att de sex skickligaste unga byggnadsplåtslagarna kommer från Eskilstuna, Sandviken, Uppsala, Borås, Karlstad och Nyköping. Och för första gången någonsin tävlar två tjejer i SM-finalen.

110 plåtslagarelever från 16 olika gymnasieskolor kämpade i januari om en finalplats i ”SM för unga plåtslagare 2022”. Varje skola skickade det bästa tävlingsbidraget till den centrala juryn för bedömning och nu är det klart vilka elever som tävlar i SM-finalen för unga plåtslagare den 10–12 maj.

Tävlingsledningen kan konstatera att det är ett mycket starkt startfält även i år och dessutom med ett helt unikt inslag.
– För första gången under tävlingens 36-åriga historia, så har vi två tjejer i finalen. Det känns så klart extra roligt, säger Kaveh Nowroozi, PVF Yrke & Utbildning.

De sex finalisterna är:
Dennis Söderholm, Bessemerskolan, Sandviken
Alina Carlsson, Rekarnegymnasiet, Eskilstuna
Tobias Konz, Nobelgymnasiet, Karlstad
Mahdi Barbari, Uppsala Yrkesgymnasium, Jälla
Marcus Falck, Viskastrandsgymnasiet, Borås
Matilda Denninger, Nyköpings gymnasium

SM-final på Yrkes-SM i Växjö

Glädjen är också stor över att eleverna nu äntligen får tävla och visa upp sig inför publik. Vem som är Sveriges bästa unga plåtslagare 2022 kommer nämligen att avgöras under Yrkes-SM på Arenastaden i Växjö den 10–12 maj. Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar genom att de skickligaste ungdomarna från 60-talet olika yrkesutbildningar, tävlar och visar upp sina yrken. Yrkes-SM brukar ha uppåt 20 000 besökare. Vem som tar hem SM-guldet 2022 i byggnadsplåtslageri, vet vi under eftermiddagen den 12 maj.

Delar av SM-finalen kommer även att sändas live via Youtube. //

SM för unga plåtslagare
SM för unga plåtslagare är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!