Här är finalisterna i uttagningstävlingen till EuroSkills

Nu är det klart vilka som tävlar i uttagningstävlingen i plåtslageri den 13 januari i Norrköping. Vinnaren i tävlingen får representera Sverige i EuroSkills 2023. – Det är sex väldigt duktiga plåtslagare som gör upp i uttagningstävlingen. Vi är glada över att det är ett så starkt och jämt startfält där vem som helst kan stå som vinnare, säger Daniel Eriksson, vd på Er-Jill Byggnadsplåt AB och ansvarig expert för tävlingsgrenen plåtslageri.

Den 13 januari äger uttagningstävlingen inom plåtslageri rum inför EuroSkills 2023 på Yrkesgymnasiet i Norrköping. Tävlingen pågår mellan klockan 07.30-15.00. Efter tävlingen kommer en jury att granska tävlingsbidragen och vinnaren presenteras under vecka 3-4. Vinnaren får representera Sverige i EuroSkills i Gdansk i september 2023.

Till tävlingen har följande sex tävlande utsetts. Dessa är:

  • Gustav Larsson, Hisingstads Bleck & Plåtslageri AB i Göteborg
  • Hadi Barbari, Upsala Plåtslageri AB i Uppsala
  • Joar Ronsten, AB Gardells Plåtslageri i Visby
  • Mahdi Barbari, Upsala Plåtslageri AB i Uppsala
  • Matilda Denninger, Nyköping Plåt & Tak AB i Nyköping
  • Olle Spetz, Arnes Plåtslageri i Alboga AB i Ljung

– Det ska bli väldigt spännande att se vem av finalisterna som presterar bäst och får representera Sverige i EuroSkills. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag, säger Daniel Eriksson.

Uttagningstävlingen arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Plåt & Ventföretagen och är en del i arbetet med att höja statusen på plåtslageriyrket och locka fler unga till yrket.

EuroSkills, eller Yrkes-EM, arrangeras 2023 för åttonde gången. 600 unga yrkesverksamma från 32 länder kommer att samlas i Gdansk mellan 5–9 september för att tävla och utse vinnarna i 43 olika yrkeskategorier. Läs mer på EuroSkills hemsida euroskills2023.org

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!