Här är förra årets mest lästa artiklar

Under förra året hittade allt fler besökare till Plåt & Vent Magasinets webbplats och när vi listar de tio mest lästa nyheterna på pvmagasinet.se så är det en jämn mix mellan artiklar om byggplåt respektive om ventilation. 2022 års mest klickvänliga rubrik landar i ett reportage om LW Sverige och på andra plats hittar vi artikeln om att informationen angående imkanaler har uppdaterats.

Plåt & Vent Magasinets 10-i-topp 2022

Morgan Lefvert och Mattias Jönsson, affärsområdeschefer på LWAB.
 1. Bortom det traditionella plåtslageriet
  Fram till 2006 var LW Sverige AB ett traditionellt plåtslageri. I dag är de i stort sett ensamma om att jobba så brett som de gör, där fokus ligger på att effektivisera arbetet i projektprocesser samt tillverkning av prefabricerat material i egna verkstäder.
  https://pvmagasinet.se/bortom-det-traditionella-platslageriet/

 1. Uppdaterad info om imkanaler
  Webbplatsen imkanal.se, som ska fungera som ett hjälpmedel vid nybyggnad och ombyggnad av alla typer av matlagningslokaler, har uppdaterats. Dessutom har imkanalskriften reviderats, den nya heter Imkanal 2022. https://pvmagasinet.se/uppdaterad-info-om-imkanaler/

 1. Checklista – håll koll i ventilationsprojektet
  Bättre koll på service utförd hos kunderna och en smartare metod för att inte missa någon detalj. Det är tanken bakom den nya checklistan för ventmontörer som finns tillgänglig för alla medlemsföretag.
  https://pvmagasinet.se/checklista-hall-koll-i-ventilationsprojektet/

 1. Samarbete och nytänk i Åre
  Våghalsig taklutning och hela 16 meter långt fall. Inspirationen till prestigeprojektet View i Åre kommer från pampiga fjäll- och alphotell. Bakom de bandtäckta plåttaken, som krävde både nytänkande och kreativitet för att få på plats, står två medlemsföretag.
  https://pvmagasinet.se/samarbete-och-nytank-i-are/

 1. Finalisterna i PLÅTPRISET 2022
  Artikel om de sex finalbidragen som var nominerade till PLÅTPRISET 2022. Plåtslageriarbetet till tre av de byggnaderna har utförts av medlemsföretag i Plåt & Ventföretagen och dessa är LW Sverige AB, Väsby Plåtslageri samt Kode Plåt.
  https://pvmagasinet.se/finalisterna-i-platpriset-2022/
Finalisterna är Pontus Forsström från Nyströmska skolan i Söderköping, Farah Said Musa från Teknikum i Växjö och Gustaf Franck från Ventilationsprojekt i Katrineholm.
 1. Tre unga ventilationsmontörer tävlar om första SM-guldet
  Förra året var det premiär för ”SM Unga Ventilationsmontörer”. Farah från Växjö, Pontus från Söderköping och Gustaf från Katrineholm tävlade om guldet under Yrkes-SM i Växjö.
  https://pvmagasinet.se/tre-unga-ventilationsmontorer-tavlar-om-forsta-sm-guldet/

 1. ”Ett unikt tillfälle som bara händer en gång i livet”
  I september 2023 arrangeras EuroSkills i Gdansk i Polen. Och om allt går som planerat kommer det att finnas en plåtslagare på plats som representerar de svenska färgerna.
  https://pvmagasinet.se/ett-unikt-tillfalle-som-bara-hander-en-gang-i-livet/
Stefan Gardell, Gardells Plåtslageri på Gotland, är en av landets företagare som har engagerat sig i frågan länge.
 1. Här utbildas framtidens ventilationsmontörer
  Ventilation är numera en av VVS- och fastighetsprogrammets fyra inriktningar. Men det är skolorna själva som väljer vilka inriktningar som de vill erbjuda. Nu pågår därför ett aktivt arbete från branschen för att öka antalet utbildningsplatser.
  https://pvmagasinet.se/har-utbildas-framtidens-ventilationsmontorer/

 1. Företagarduon som älskar plåt
  Det började som en kul grej och ett sätt att dekorera den egna arbetsplatsen. I dag har företaget Älskaplåt i Nässjö vuxit rejält och kunder i hela landet köper deras inredningsdetaljer i plåt. Ägarna Anna och Anne har fullt upp! https://pvmagasinet.se/foretagarduon-som-alskar-plat/

 1. Mångsidig fastighetspartner med ventilation som ett viktigt ben
  2020 köptes de upp av finska ARE, under 2021 startades flera stora prestigeprojekt och 2022 lanserades en helt ny ventilationstjänst som kan spara upp till 30 procent av en fastighets energikostnader. Det händer mycket spännande just nu för medlemsföretaget Climat80.
  https://pvmagasinet.se/mangsidig-fastighetspartner-med-ventilation-som-ett-viktigt-ben/

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!