Inslag av återbruk i attraktiva Varvsstaden

Efter fjolårets succé släpper nu Peab Bostad nästa projekt i dynamiska Varvsstaden – Brf Varvsporten. 116 Svanenmärkta bostadsrätter där arvet från varvet lever vidare och den industriella känslan fått ta stor plats. Man har hittat vägar att återbruka material från Kockumtiden och skapat ett spännande bostadsprojekt som blir en del av Malmös nya hållbara stadsdel.

I Varvsporten finns allt ifrån små studioettor till enorma etagelägenheter med takterrass. Här har man satsat på högkvalitativa material, såväl interiört som exteriört. Varvsporten är ett Svanenmärkt projekt med energieffektiva, hållbara och miljökloka material. De boende erbjuds även en bil- och cykelpool för att främja miljötänket ytterligare.
– Förutom att intresset är väldigt stort är det också väldigt brett, här finns alla åldersgrupper representerade. En framgångsfaktor är att Varvsporten erbjuder en stor palett av olika bostadstyper. Givetvis är det svårslagna läget också starkt bidragande. Varvsstaden betyder mycket för Malmö och dess identitet, säger Ulrika Englund, säljchef på Peab Bostad.
Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt, beläget på Kockums historiska område i centrala Malmö, som samägs av Peab och Fastighets AB Balder. Stadsutvecklingsprojektet kännetecknas av ett cirkulärt och hållbart tänk. Här skapas en ny stadsdel med bostäder, kultur, skolor och arbetsplatser med många publika rum i form av kajstråk, parker och torg.

Tillsammans med Varvsstaden har Peab Bostad även möjliggjort återbruk från varvet i form av armaturer och sittbänkar som får nytt liv i Varvsporten. I själva lägenheterna kan de boende framhäva den industriella känslan ytterligare genom industriglas och råa betongväggar. Exteriörens varma färger, tegelpartier och olika höjder binder samman Varvsporten med det övriga kontrastrika Varvsstaden.
– Vi är glada att Peab Bostad hjälper oss göra Varvsstaden till en kontrastrik och dynamisk stadsdel mitt i Malmö. Brf Varvsporten är ett spännande bostadsprojekt som jag tycker fångar känslan i Varvsstaden på ett mycket bra sätt, säger Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden AB.

Tisdagen den 25 augusti äger den digitala livesända säljpremiären rum via en länk på peabbostad.se/varvsporten. Då premiärvisas en nygjord film om projektet och tittarna kan ställa frågor i realtid. Dessutom bjuds man på inredningsinspiration med Sofie Börjesson, bland annat känd från SVT:s program Husdrömmar.

Publicerad: 2020-08-21
Pressmeddelande (Peab)
Illustration: Carbonwhite

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!