Inspirerande arkitektur med stål och metaller

Posthuset på Vasagatan i Stockholm var arenan för seminariedagen PLÅT som denna gång arrangerades för 13:e året i rad. Syftet är att lyfta fram metallfasadernas möjligheter och världens främsta arkitekter och materialexperter tar plats på scenen för att visa exempel på intressant arkitektur med plåt i fokus.

Besökarna, som huvudsakligen är arkitekter och beslutsfattare inom byggbranschen, fick i vanlig ordning ta del av ett inspirerande och lärorikt program. Vi fick till exempel lyssna på John Cerone, Director of Virtual Design & Construction på SHoP Architects i New York, som vände upp och ner på många olika etablerade uppfattningar i sin presentation av ett industriellt tankesätt anpassat till arkitekturen.

Deltagarna bjöds också på den Parisbaserade stjärnarkitekten Manuelle Gautrand, som ofta har hyllats för sin färgstarka och känslosamma arkitektur. Gemensamt har dessa båda en förkärlek till metall i arkitekturen och kommer att visa flertalet inspirerande exempel på vad som är möjligt med stål och metaller.

PLÅT bjuder också alltid på närstudier av nordiska projekt med fasader i aluminium, rostfritt stål, stålplåt, koppar, rosttrögt stål, sandwich och titanzink. I utställningsdelen finns ett smörgåsbord av materialprover, samt möjlighet till nätverkande samtal med medarrangörerna.

Text: Tomas Skagerlind
Foto: Jezzica Sunmo
Publicerad: 2020-03-04
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #2.2020)

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!