Kunglig inramning vid årets kongress i Malmö

Fredagen den 20 maj var det äntligen dags för en fysisk förbundskongress. Det rekordstora deltagandet vittnade om en tydlig uppdämd förväntan på att ses ansikte mot ansikte efter två år av digitala kongresser. De flesta deltagarna anslöt redan till leverantörernas afton under torsdagen som i år var mycket lyckad och uppskattad.

Kongressdagen började med att ett härligt sorl fyllde lokalerna under det inledande minglet. På plats fanns ombud från hela landet, förbundsstyrelsen, inbjudna gäster och personal. Värd var Skåneföreningen under ledning av Fredrik Lövgren. Platsen där vi både konfererade och bodde var Malmö Live. Inledningstalare var Johan Dalén, regionchef i Skåne. Till ordförande att leda årets kongress valdes Carin Stoeckmann, till vardags vd för Byggmästar’n i Skåne och ordförande för Byggföretagen.

Under kongressdagen passade jag på att fråga några av ombuden om vad de hade sett fram emot mest inför kongressen. Det återkommande svaret löd: ”Att äntligen få träffas och diskutera!” Och det fick vi. ”Inspiration”, ”gemenskap”, ”framtidstro”, ”energi”, ”roligt” och ”tillsammans” var andra förhoppningar som deltagarna uttryckte. Extra kul var det att se så många ”first timers”, det vill säga ombud som för första gången deltog och bidrog under kongressen.

Möten och ny energi

Trots alla intressanta diskussioner är kanske kongressens viktigaste uppgift att vara en plattform för alla medlemmar att möta gamla och nya branschkollegor från hela landet och utbyta erfarenheter. Jag känner mig hoppfull och fylld av energi inför framtiden, trots all oro som pågår i vår omvärld. För kongressen fattade många kloka beslut som gör att vi kan ta klivet in i framtiden och bli ett än mer modernt förbund. Nu återstår att göra konkret medlemsnytta av dem.

Kongressdagen avslutades med kunglig inramning, god mat och en härlig feststämning på Luftkastellet. För egen del var det en stor glädje och ett stort nöje att tillsammans med mina bandmedlemmar i JoJ’s Partyband få bjuda alla bankettdeltagarna på en skön blandning av musik där vi i bandet tillsammans med festdeltagarna skapade en magisk stämning med Öresund och bron som härlig inramning i bakgrunden.

Efter att tagit del av utvärderingen av årets kongress konstaterar jag och styrelsen att den blev mycket lyckad. Naturligtvis finns där saker som kan förbättras. Men i det stora hela var deltagarna mycket nöjda med arrangemanget, och de ser redan fram emot nästa års förbundskongress.

Stort tack

Jag vill från djupet av mitt hjärta framföra ett stort tack till alla ombud, medlemmar som skrivit motioner, styrelsen och alla som på ett eller annat sätt har jobbat med och bidragit till kongressen. Ett extra tack riktar jag till Stefan Gardell för hans gedigna arbete i förbundsstyrelsen under många år. Samtidigt hälsar jag Patrik Källander välkommen som suppleant i styrelsearbetet.

Och till alla er andra som i år har lämnat era uppdrag i förbundet vill jag med dessa ord, å styrelsens vägnar, rikta ett varmt tack och ett stort erkännande till var och en för era insatser som förtroendevalda i Plåt & Ventföretagen. Tack för att ni har ställt ert engagemang och kunnande till förfogande för insatser i förbundet och för medlemsnyttan.

Årets kongress är avslutad – nu börjar jobbet!

Jörgen Rasmusson
förbundsordförande i Plåt & Ventföretagen,
och vd i AB Lödde Plåt, Lund,
jorgen@loddeplat.com

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!