”Kursen har gjort att jag växt som ledare”

”Alla borde gå en sån här kurs, oavsett vad man jobbar med”. Under förra året deltog Armando Isaac i Framtidsgruppens ledarskapsutbildning. Här berättar han om nyttan han haft av kursen och hur de nya kunskaperna har ändrat hans ledarstil.

Armando Isaac arbetar som projektledare och arbetschef på Tello servicepartner AB i Stockholm, ett företag som inriktar sig på reparation, renovering och målning av tak. För snart ett år sen var han en av de tio deltagare som gick Plåt & Ventföretagens ledarskapsutbildning Framtidsgruppen, under ledning av ledarskapsutvecklaren Kjell-Åke Fyrgård.
För Armando var kursen, som pågick vid sex tillfällen under ett drygt halvår, en ögonöppnare på flera plan.
– Den gav mig möjlighet att lära känna mig själv bättre än innan. Att förstå hur jag fungerar, både själv och tillsammans med andra, var en viktig lärdom, säger Armando som till vardags är chef över 16 medarbetare.
– Till exempel fick jag upp ögonen för att det inte alltid handlar om att människor i min närhet har problem att förstå det jag säger, utan att det handlar lika mycket om hur jag uttrycker mig.

För Armando var kursen, som pågick vid sex tillfällen under ett drygt halvår, en ögonöppnare på flera plan.

Under kursen fick Armando och de andra deltagarna lära sig flera olika verktyg för att bli bättre på att förstå andra människor och på att uttrycka sig så att andra förstår dem.
– Jag gillade delen som bygger på att man kategoriserar människor i olika färger för att förstå på ett ungefär hur olika personlighetstyper funkar och vilka deras behov är vid kommunikation. Och att man kan man välja att kommunicera med olika personligheter på olika vis. Det är något jag tänker på så gott som dagligen numera.
Armando tycker även att kommunikationen mellan honom och hans kollegor har blivit bättre efter kursen.
– I och med att jag har fått verktyg för att lära känna mig själv bättre så har jag även större förståelse för hur jag uttrycker mig. Det underlättar när jag ska kommunicera med mina medarbetare.

– Jag skulle absolut rekommendera Framtidsgruppen för andra branschkollegor, säger Armando Isaac.

Vid varje kurstillfälle fick deltagarna hålla en kortare presentation och vid avslutningstillfället höll de en presentation om sina reflektioner av kursen inför de andra deltagarna samt delar av förbundsstyrelsen som var på plats.
– Det var något av det mest utmanande, men också väldigt nyttigt. Det var bra att vi hade med presentationsteknik vid varje tillfälle, inte bara sista gången. Då blev det integrerat och en naturlig del av utbildningen, säger Armando, som vid sin slutpresentation valde att tala om sin yrkesresa och hur han upplevt kursen.
Utöver delarna om kommunikation och presentationsteknik var ett annat av målen med utbildningen att bygga nätverk och relationer med andra unga ledare i branschen. Det målet har också uppfyllts, tycker Armando.
– Vi är några kurskollegor som har träffats ett antal gånger efter utbildningen, senast hade vi en återträff i januari. Det är ett bra sätt att bygga nätverk och skapa nya kontakter, säger han och tillägger:
– Jag skulle absolut rekommendera Framtidsgruppen för andra branschkollegor. Den har gett mig många insikter och större förståelse för allt från kommunikation till människor, både i arbetslivet men också i privatlivet. Kursen har bidragit till att jag har växt som ledare!

Text: Karin Cedronius
Foto: Björn Petrén
Publicerad: 2020-07-28
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #6–7.2020)

 

Fakta Framtidsgruppen
Plåt & Ventföretagens Framtidsgrupp genomförs exklusivt för förbundets medlemmar och riktar sig till företagsledare och delägare i medlemsföretagen, inom plåtslageri eller ventilation. Det är en praktiskt inriktad ledarskapsutbildning som bygger på deltagarnas egna förutsättningar och exempel från arbetsvardagen. Syftet med nätverket är att bidra till medlemmarnas kompetensutveckling, ge inspiration och motivation i deltagarnas ledarskap och ett bredare nätverk. Under 2021 sker träffarna i Stockholm med start den 13 januari. Läs mer om Framtidsgruppen här. Eller kontakta Patrik Calén som är ansvarig för kursen, via e-post: patrik.calen@pvforetagen.se.

 

 

 

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!