”Luften är vårt viktigaste livsmedel”

Snart firar de 80 år som företag, men är piggare än någonsin. Medlemsföretaget Henriksbergs Verkstäder har ett modernt och framåtriktat ledarskap där personalfrågor, värdegrundsarbete och kvalitet är ledstjärnorna. I spetsen finns en ägarkvartett som är enig om att medarbetarna är företagets mest värdefulla tillgång och att luft är en framtidsbransch.

Historien om medlemsföretaget Henriksbergs Verkstäder tar sin början 1946. Då startade Tonny Svenssons farfar sitt företag i villan hemma i Hägersten. Fokus var framför allt på tillverkning av ventilationsbatterier och värmeväxlare till tung industri och en stor del av det som man tillverkade gick på export.

Efter ett antal år klev Tonnys pappa och farbror in i företaget och ytterligare ett tag senare flyttade hela verksamheten till Segeltorp, där den finns än i dag. I samma veva blev fokus alltmer på serviceverksamhet för ventilation och embryot till dagens företag var fött.

1984 var det dags för Tonny själv, då 16 år, att kliva in i familjeföretaget.

– Till en början var det faktiskt lite motvilligt. Jag drömde om att bli snickare eller båtbyggare och hade inte tänkt ta över farsans företag. Men efter ett tag på firman började jag tycka att det här med företagande var riktigt spännande, säger Tonny som i dag är vd.

En blev fyra

Intresset för företagande växte. År 2000 köpte Tonny Svensson ut sin far och farbror och tog över verksamheten. Då var de cirka tio anställda och sedan dess har Henriksbergs Verkstäder vuxit till 25 man. Tonny drev företaget på egen hand fram till för tre år sedan då den nuvarande ägarkonstellationen tog sin form.

– Jag hade mejslat ut företaget och byggt upp det inom de områden som jag ville satsa på och tyckte var lukrativa. Det gick bra och vi växte. Samtidigt förstod jag att om vi skulle växa ännu mer och det skulle bli ett bra, solitt företag så behövde jag ta in några duktiga kompanjoner.

Det tog några år av funderande och ytterligare mejslande innan Tonny Svensson till slut hittade ett team som han verkligen trodde på. Han skissade på en plan och 2021 kallade han sina tre medarbetare och nyckelpersoner i företaget: Mattias Krön, ekonomiansvarig, Thomas Blomdahl, projektledare för service, och Conny Gustafsson, verksamhetschef över service, till ett möte. På mötet presenterade Tonny sitt förslag till ny ägarbild som innebar att de tre skulle ingå som delägare i Henriksbergs Verkstäder.

– Det kom faktiskt som en blixt från en klar himmel, men samtidigt var det aldrig någon tvekan för mig att tacka ja, säger Conny Gustafsson och får medhåll av kompanjonerna Mattias Krön och Thomas Blomdahl.

-– Jag blev stolt, glad och förstås lite nervös över att få frågan men det rådde inga tvivel om att jag ville göra det, säger Mattias och Thomas tillägger:

– Det var ju ett fint kvitto på att Tonny tyckte att vi hade gjort ett bra jobb under åren som vi hade varit här.

Conny Gustafsson är verksamhetschef för serviceavdelningen.

Alltid jobbat som ett lag

För ingen av de tre nya delägarna var några duvungar på området. Conny hade varit på firman sedan 2014, Mattias sedan 2012 och Thomas sedan 2010 och alla hade lång erfarenhet av ventilationsbranschen. Kvartetten har alltid varit tajt och sedan de blev delägare har de vuxit sig ännu starkare tillsammans.

– Vi har alltid jobbat som ett lag, alla har varit involverade i företaget och tagit stort ansvar. Men när vi blev delägare blev det förstås ytterligare en dimension, konstaterar Conny.

För Tonny, som hade drivit företaget ensam i över 20 år, har den nya konstellationen stundom även varit lite av en personlig utmaning.

– Det har varit en lärprocess att släppa vissa bitar och lära mig att lämna över ansvaret, och i stället satsa på andra delar av företagandet, som att coacha och leda på ett kvalitativt sätt med gott ledarskap.

– Efter ett tag på firman började jag tycka att det här med företagande var riktigt spännande, säger Tonny Svensson.

Personalen viktigast

Att driva företag framgångsrikt innebär även att ha en långsiktigt hållbar personalpolitik och här är Tonny Svensson väldigt bestämd. Henriksbergs Verkstäder jobbar sedan flera år med värdegrundsarbete, transparens gentemot personalen och årliga medarbetarundersökningar.

– Vi startade vårt värdegrundsarbete för tio år sedan. Då vi tog hjälp av en extern konsult och gick igenom vad vi har för värderingar, vilken vision vi har och hur väl vi efterlever det. Vi följer upp det årligen, bland annat med medarbetarundersökningar. Det har varit otroligt nyttigt och ett viktigt sätt för oss att utveckla både företaget och vår personal, säger Tonny Svensson och tillägger:

– Det hjälper oss att stämma av hur alla mår, var det eventuellt behöver sättas in åtgärder och om det är något gnissel så upptäcker vi det i tid.

Han får medhåll av Conny som flikar in:

– Personalens mående är ju faktiskt det viktigaste vi har att jobba med, sköter vi inte personalen så har vi inte någon business.

Precis som så många andra i branschen kämpar även Henriksbergs Verkstäder med att hitta personal men det är inte lätt. Bästa sättet är när den befintliga personalen kommer med tips på bra personer, säger Mattias. Under våren kommer företaget även att ta emot två praktikanter som har gått en utbildning till ventilationsmontörer på Movant.

– De ska göra praktik här i 15 veckor. Det är spännande och ett nytt grepp för oss och det hoppas vi på. För om det funkar bra är det ett riktigt bra sätt att få in nytt, duktigt folk som man kan forma från starten.

Mattias Krön är ekonomiansvarig och en av tre delägare i Henriksbergs Verkstäder.

Viktigt värdegrundsarbete

Värdegrundsarbetet är en del av det ständigt pågående kvalitetsarbete som Henriksbergs Verkstäder också lägger stor vikt vid. Bland annat är företaget ISO-certifierat.

– Vi la ner ett jättestort arbete internt för att ISO-certifiera oss och satte ribban högt. Då, för tio år sedan, var vi relativt ensamma i vår bransch om att få dessa kvalitetsstämplar, säger Mattias.

Tonny berättar att han har haft visionen om en ISO-certifiering ända sedan 1990-talet.

– När det kom på 90-talet tyckte jag att det verkade bra och jag hade tidigt en vision om att vårt företag ska sticka ut ur mängden och vara i framkant. En bild vi fortfarande lever efter. Det var tufft att göra jobbet inför certifieringen men i dag kan jag ärligt svara ”Ja, alla dagar i veckan!”, om någon frågar mig: ”Kan du ditt företag?”

Mio Zakrisson och Richard Siljeholm är projektledare med fokus på entreprenader.

Långsiktiga relationer

Henriksbergs Verkstäder har ett brett tjänsteutbud som omfattar service, entreprenad, OVK och energioptimering. De har även kvar en egen verkstad där de reparerar värmeväxlare och gör en del smidesarbeten till egna entreprenader, men tillverkningen av värmeväxlare har de lämnat bakom sig sedan drygt ett år.

Att ha långsiktiga kundrelationer är viktigt och på kundlistan finns framför allt kommersiella fastighetsbolag som SKB och Stockholmshem, men företaget har också ramavtal med Statens Fastighetsverk. För dem har Henriksbergs Verkstäder gjort flera spännande prestigeuppdrag.

– Vi har gjort ventilationsjobb både på Dramaten, Operan och Vasamuseet. Vi är mycket stolta över att ha fått det förtroendet. Det handlar ju om att förvalta vårt gemensamma kulturarv, vilket har sina sidor i form av regelverk och restriktioner. Det ställer stora krav på oss som företag i allt från samordning till utförande och personal, säger Thomas.

– Det är roligt att arbeta med en framtidsbranschsom vår där vi får vara med och bidra till människors hälsa och bättre klimat, säger Tonny Svensson.

Medlemskapet en trygghet

Att vara medlem i förbundet är en självklarhet och en trygghet menar de fyra ägarna. Utöver att kunna få stöd kring entreprenadjuridik, personal- och arbetsrättsliga frågor så har de även nyttjat flera utbildningar och deltagit i webbinarier samt använt sig av de förmånliga försäkringspaketen som medlemmarna erbjuds.

– Förbundet är ett jättebra bollplank för oss och ett bra stöd, säger Mattias och tillägger att Henriksbergs Verkstäder på senare år även har börjat engagera sig alltmer i den lokala Stockholmsföreningen.

– Vi har fått så mycket bra stöd av förbundet under alla år så nu är det dags att vi också hjälper till med det vi kan. Den lokala träffen på Vasamuseet i februari för medlemmar i Stockholmssektionen är ett exempel. Det gör vi gärna mer av framöver, för det är ett jättebra sätt att träffa kollegor i branschen och nätverka.

– Personalens mående är ju faktiskt det viktigaste vi har att jobba med, sköter vi inte personalen så har vi inte någon business, säger Conny Gustafsson (mitten).

Fina framtidsutsikter

Hur ser den här fyrklövern på framtiden då, i en tid då man ständigt hör talas om lågkonjunktur och byggkris? Positivt ändå, ska det visa sig.

– Jag ser ljust på framtiden, även om konjunkturen är vad den är och vi är ödmjuka inför den. Vi är inne i ett av företagets bästa år där vi har satt ett antal nya ramavtal, vilket visar att vi är på rätt väg. Så vi ägare är väldigt taggade på att fortsätta resan framåt med vår personal, som är det viktigaste vi har, säger Mattias och de andra tre nickar i samförstånd.

Vd Tonny Svensson avslutar med några filosofiska ord kring den produkt som Henriksbergs Verkstäder arbetar med dagligen – nämligen luften vi andas.

– Luft är som livsmedel, det viktigaste livsmedlet vi har och som vi inte klarar oss utan. Därför är det så roligt att arbeta med en framtidsbransch som vår, där vi får vara med och bidra till människors hälsa och till bättre klimat.

Fakta Henriksbergs Verkstäder
| Grundades:
1946. | Ort: Segeltorp, Huddinge. | Antal anställda: 25. | Ägare: Tonny Svensson, Mattias Krön, Thomas Blomdahl och Conny Gustafsson. | Typ av uppdrag: Service, entreprenad, OVK och energioptimering. | Typ av kunder: Statens Fastighetsverk, fastighetsförvaltare, bostadsrättsföreningar och kommersiella fastigheter. | Årsomsättning: Cirka 45 miljoner kronor. | Webbplats: hv-vent.se.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!