Mästare i longdrive besöker Plåt & Ventgolfen

Förhoppningen är att det ska komma ännu fler spelsugna medlemmar än tidigare till årets Plåt & Vent-golf. Därför satsar medarrangören VMZINC lite extra, med hjälp av Marcus Edblad, Europamästare med 432 meter i longdriverekord.

– Golf är ett ypperligt sätt att träffas, säger Christian Eriksson, marknadsansvarig på VMZINC.

I golf är det både viktigt och roligt att slå långt. Marcus Edblad kommer, vid hål 18, att visa hur man slår längst möjligt. Marcus är inte bara elitgolfare, utan också golflärare, så det finns goda chanser för alla deltagare att förbättra sitt utslag. Efter demonstrationen av en optimal longdrive är det spelarnas tur att försöka slå honom i longdrive.
– Det är en riktig utmaning, men jag tror att han kommer att välja en ”snäll” klubba till sig själv, en avkortad driver eller liknande, för att ge oss andra en fördel, säger Christian Eriksson, marknadsansvarig på VMZINC.
Christian träffade Marcus på en golftävling för mer än tio år sedan. I år har Marcus engagerats för att locka fler deltagare till PVGolfen och göra tävlingen snäppet mer intressant. Efter tävlingen kommer golfproffset dessutom att hålla en clinic i longdrive.

Ypperligt sätt att träffas
– Marcus är ett led i ambitionen VMZINC har att skapa ett ännu trevligare evenemang. PVGolfen är viktig för oss, här möter vi våra kunder och kollegor i ett helt dygn, under avslappnade former. Många av förbundets medlemmar spelar golf, så fler borde komma, bara ett grönt kort behövs, säger Christian.
Dessutom tycker han själv om att spela golf och var nyligen på en golfresa till Irland och ska till Omberg tre dagar i maj
– Golf är ett ypperligt sätt att träffas. Man är tillsammans på ett och samma ställe, i en lugn miljö, där inget annat stör. Omberg är helt fantastiskt och ligger ganska centralt i Sverige, säger han.
Christian var inte med i Omberg 2018, men VMZINC har sponsrat PVGolfen i flera år. Han ser arrangemanget som ett unikt sätt att knyta samman medlemmar i Plåt & Ventföretagen, leverantörer och andra inom branschen för att utbyta erfarenheter och marknadsföra sig. Men i år kommer VMZINC inte att presentera några nyheter, inte heller blir det någon minimässa för leverantörerna som för två år sedan.

”Jätteviktigt att skapa kontakter”
– Jag misstänker att det generellt är dålig kunskap om våra produkter hos plåtslagare. I vissa regioner  – till exempel på västkusten – där zink används mycket, ser det bättre ut. Att skapa kontakter är jätteviktigt för oss och gynnas av upprepningen att man ses flera gånger under en dag eller två, säger han.
– Att träffa kollegor är bra för medlemmarna, likaså att umgås med leverantörer – men det är ju medlemmarna själva som ska styra och komma med förslag.
Även om golf är en umgängesvänlig sport sker den stora socialiseringen vid ankomst, under middagen på kvällen och vid frukosten. Den välbesökta spaavdelningen besöks gärna efter golfen och några väljer att stanna kvar ytterligare en natt, efter trerättersupplägget på torsdagskvällen.

Årets PV-golf hålls Omberg vid Vätterns strand. En mycket välskött golfbana, med bra design och trevlig personal.

Tävlingen inte viktigast
– Jag kommer att vara på plats på onsdag eftermiddag och ser fram emot middagen. Nästa dag blir det fokus på golfen. Självklart vill jag spela så bra som möjligt, men egentligen är det viktigaste för mig att vi har det trevligt ihop, säger Christian.
Lagen är uppdelade i en A- och B-klass, där spelarna placeras i olika klasser utifrån handicap.
– I B-klassen får man ett antal extra slag. Jag som har 19 i handicap får mellan 19 och 24 extra slag, beroende på typen av bana. Systemet är speciellt för golf och en stor fördel eftersom man kan tävla oavsett ålder och kunskapsnivå mot varandra.
Han säger att familjeägda Omberg – ett före detta militärt skjutfält – är en mycket välskött golfbana, med bra design och trevlig personal. Hotellet ligger precis bredvid startområdet.

Positiv miljö på flera sätt
– Omberg är jättevackert. Vid vissa hål man ser ut mot Vättern. Jag var där när det var nybyggt och då var det bara gamla baracker, så stället har verkligen utvecklats. Vi befinner oss i en oerhört positiv miljö på alla sätt, med storslagna vyer och roliga samtal.
Ett särskilt minne från PVGolfenär tredjeplaceringen i B-klassen för ett par år sedan.
– Det är kanske det bästa minnet, trots allt. Jag hoppas att många kommer i år och att alla får en underbart trevlig dag – och kommer ihåg VMZINC och longdrive som en häftig och ovanlig upplevelse. Själv ska jag förbereda mig genom att spela lite fler än de 20 rundor per år som jag normalt gör.

Text: Susanne Ringheim Kilje
Foto: Tomas Skagerlind & VMZINK
Publicerad: 2019-06-26
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #6/7.2019)

 

Fakta PVGolfen
Det är Plåt & Ventföretagens Annika Brännmark och Tomas Skagerlind som arrangerar årets upplaga av PVGolfen. Medarrangörernas bidrag är viktigt för att denna årliga tävling ska kunna hålla hög klass och att medlemmarna får spela för ett förmånligt pris. Läs mer och anmäl dig på: pvforetagen.se. OBS! Begränsat antal platser.

2019 års medarrangörer:
Belano, Bevego, CW Lundberg, Lindab, Plannja, PREFA, SSAB, Säkra Stenstaden, VMZINC och Wijo.

Fakta Plåt & Ventgolfen 2019
Plats: Ombergs Golf Resort i Ödeshög vid Vätterns strand.
Datum: 5 september
Spelform: Slaggolf med kanonstart samt en lagtävling (poängbogey).
Vem kan komma? Alla medlemmar i Plåt & Ventföretagen samt medarrangörer får vara med och tävla. Enda villkoret är att man har grönt kort (nybörjarutbildning), ett handicap eller tillhör en golfklubb.
OBS! Tack vare generösa bidrag från alla medarrangörer behöver inte medlemmarna betala någon greenfee. Även ett startkit samt en pikétröja och en keps ingår.
Anmälan: Görs på pvforetagen.se. Det går bra att delta enbart i golftävlingen, utan att ta del av påföljande middag och andra kringarrangemang. Samtidigt kan du också göra tvärtom, det vill säga delta på middagen och kringarrangemangen utan att spela.

Program 4 september
15.00 – Incheckningen öppnar
19.00 – Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen, hälsar alla välkomna.
19.10 – Middag i golfrestaurangen

Program 5 september
08.15 – Genomgång av tävlingsregler
09.00 – Kanonstart
13.30 – Lunchbuffé
14.30 – Demonstration av Marcus Edblad, världs- och europamästare i longdrive
15.00 – Prisutdelning
16.00 – Fria aktiviteter, exempelvis bastu och bubbelbad
18.00 – Fördrink i utställningslokalen

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!