Nordbygg 2024: Nyheter från ventilationsleverantörerna

På Skandinaviens största byggmässa finns de senaste produkterna och smartaste lösningarna som kan underlätta din vardag. Det här är några av ventilationsföretagen som kommer att fylla sina montrar med prylar som absolut är värda ett besök på mässan i april.

IV Produkt AB, Björn Fredriksson

Monter: A15:20

Egen presentation: Sedan 1969 har IV Produkt specialiserat sig på att utveckla och tillverka energieffektiva luftbehandlingsaggregat. Företaget är marknadsledande och har branschens högsta utvecklingstakt.

Vilka förväntningar har ni på årets Nordbygg?
– Som alltid önskar vi många engagerade besökare som vill skapa bra inomhusklimat och spara energi. Det är ett stort fokus på hållbarhet i samhället. Det många inte vet är att den bästa hållbarhetsinvesteringen ofta finns i fläktrummet. Viktigt är att sprida kunskap om hur otroligt mycket energi och pengar det finns att spara genom att byta ut äldre luftbehandlingsaggregat. Det är inte ovanligt att payoff-tiden för att byta ut ett äldre luftbehandlingsaggrat är 3–6 år. En fantastiskt fin investering.

Hur många gånger har ni varit med på Nordbygg inklusive årets mässa?
– Mässan är förmodligen ventilationsbranschens viktigaste samlingspunkt. För oss på IV Produkt är det självklart att engagera oss och aktivt medverka med egen monter. Vår historik som utställare på Nordbygg stäcker sig tillbaka till 80-talet.

Beskriv 1–2 produkter som ni kommer att visa i montern. Är några av dem nyheter?
– Vi visar bredden av IV Produkts flexibla sortiment med integrerade lösningar för värme och kyla. Vi kommer också att visa vårt koncept för enkel intransport, Easy Access, på ett sätt som vi aldrig tidigare har gjort.

Hur har ni utformat er monter?
– Vår monter innehåller ett flertal olika luftbehandlingsaggregat. Du får möjlighet att titta på, känna på och utvärdera riktiga produkter. På plats i montern räknar vi på hur stor energimängd och hur mycket pengar som du kan spara på att byta ut dina äldre luftbehandlingsaggregat. Du får med dig din egen unika investeringskalkyl.

Vilken är den viktigaste anledningen att besöka er monter?
– Att se IV Produkts innovationer, smarta installationslösningar och det senaste inom luftbehandlingsaggregat. Ta tillvara möjligheten att prata med våra experter inom mekanik, fläktar, integrerade kyl- och värmepumpsaggregat samt styr- och reglerteknik.


Vilpe Sverige AB, Leif Fredriksson

Monter: A19:30 samt C06:51

Egen presentation: Miljövänlighet och ansvarsfull verksamhet hör till Vilpes grundvärderingar. De genomsyrar allt som vi gör – från utveckling och tillverkning av miljövänligare produkter och ventilation samt en bred serie taktillbehör.

Vilka förväntningar har ni på årets Nordbygg?
– Vi har mycket höga förväntningar, trots att besökarantalet troligen inte kommer upp i historiska pre-corona nivåer. Men med det sagt gör vi nu, trots den konjunktur som vi befinner oss i, en historisk satsning på Nordbygg. I år har vi inte bara en monter utan vi har satsat på en ”ren” ventilationsmonter i A-hallen och en ”ren” byggmonter i C-hallen. Anledningen är att vi har så många nya och spännande produkter och lösningar att visa inom både ventilation och tak.

Hur många gånger har ni varit med på Nordbygg inklusive årets mässa?
– Vi har ställt ut på Nordbygg de senaste 18 åren

Beskriv 1–2 produkter som ni kommer att visa i montern. Är några av dem nyheter?
– Vi kommer att visa ett flertal helt nya produkt- och tjänster inom byggnation, bland dessa våra IoT-koncept – Vilpe Sense Läckagedetektorer för kontinuerlig övervakning och detektering av läckage tak&fasad samt Vilpe Sense Fuktkontroll för mekanisk uttorkning av strukturer. Bägge dessa produktserier är uppkopplade i ”molnet” där värden och larmsignaler etcetera tas emot antingen i telefon eller dator. Men det går även att via rest API koppla ihop allt med, i princip, valfri DUC. Till detta kommer vi i byggmontern även att visa vår unika serie av justerbara isoleringsinfästningar. Vi kommer också att visa vår helt nya serie väggenomföringar för betong eller dylikt väggelement, dessa medger att man redan i elementtillverkningen kan förbereda för vår serie kombivägghuvar.

Hur har ni utformat er monter?
– Vi har försökt att skapa en öppen och välkomnande design i våra montrar.

Vilken är den viktigaste anledningen att besöka er monter?
– Vill man se framtiden måste våra montrar besökas.


Hagab AB, Sophie Adolfsson

Monter: A18:20

Egen presentation: Tack vare vår expertis inom brandskydd och ventilation kan vi erbjuda en ytterst smidig process – från förfrågan till färdigmonterad produkt. Våra produkter är noga utvecklade efter slutanvändarnas behov – allt för att göra vardagen enklare för våra kunder.

Vilka förväntningar har ni på årets Nordbygg?
– Vi har höga förväntningar på Nordbygg 2024! Det är första gången som vi är med som utställare på över tio år, så det ska bli spännande och roligt att möta våra kunder i en nygammal miljö. På Hagab fokuserar vi mycket på att göra vardagen ovanlig okrånglig för våra kunder, och i år ser vi att Nordbygg är ett bra komplement till våra övriga kanaler och plattformar att möta våra kunder på.

Hur många gånger har ni varit med på Nordbygg inklusive årets mässa?
– Det är första gången vi är med som utställare på över tio år.

Beskriv 1–2 produkter som ni kommer att visa i montern. Är några av dem nyheter?
– Vi kommer att lägga stort fokus på vår nya webbshop. Vi lanserade den tidigare i år och den har redan nu hunnit bli en viktig distributionskanal för oss och våra kunder. Vi vill göra vardagen enklare för våra kunder, och därför har vi i år valt att lägga stort fokus på vår nya plattform under Nordbygg.

Hur har ni utformat er monter?
– I år ställer vi ut tillsammans med våra systerbolag LGG Inneklimat och Acticon. Tillsammans har vi utformat en öppen och modern monter där vi tillsammans möts kring ämnet ”Klimatet i rummet”.

Vilken är den viktigaste anledningen att besöka er monter?
– I vår monter får du träffa engagerade personer från Hagab vars mål är att göra din vardag enklare, oavsett om det gäller avancerade systemlösningar eller mindre vardagsproblem. Vi ger svaren på vad det innebär att vara ovanligt okrångliga och vilka fördelar det ger dig som kund hos Hagab.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!