Nordbygg skjuts upp till nästa år

Nordens största byggmässa, Nordbygg, som från början skulle ha gått av stapeln i slutet av april kommer att flyttas till våren 2021. Mässan flyttades först fram till i september i år, men senareläggs nu alltså ytterligare. Den nya tidpunkten är 20–23 april 2021.

Orsaken är förstås den rådande Covid-19-situationen, som bland annat har inneburit begränsningar för allmänna sammankomster, förlängda reserestriktioner från UD samt förlängt inreseförbud till Sverige. Omständigheter som inte minst påverkar bygg- och fastighetsbranschen, både nationellt och internationellt.
– Vi följer utvecklingen noga och lyssnar på våra kunder, och det är både deras och vår uppfattning att en flytt av Nordbygg till våren 2021 är den bästa lösningen i nuvarande situation, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg i ett pressmeddelande.
– Ett så omfattande event som Nordbygg innebär tidskrävande förberedelser, inte bara för Stockholmsmässan som arrangör, utan även för våra partner och utställare.
Det är flera omständigheter som gör att man nu tagit beslutet att flytta fram Nordbygg ett år.
– Det råder en stor osäkerhet. Vi är ju en stor internationell mässa och det är tveksamt om det internationella resandet tar fart i höst. Dessutom har delar av Stockholmsmässan byggts om till ett fältsjukhus och vi vet inte ens om vi har tillgång till hela anläggningen i höst, säger Peter Söderberg i en intervju i tidningen Byggvärlden.
Cirka 850 utställare var inbokade på Nordbygg 2020 och Plåt & Ventföretagen som var ett av dessa företag, har tagit beslut om att denna monterplats ska flyttas till Nordbygg 2021.

Text: Tomas Skagerlind
Foto: Bosse Lind
Publicerad: 2020-05-13

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!