Bra drag i ventilationsbranschen!

Behovet av nyutbildade ventilationsmontörer är större än någonsin. Nu breddas rekryteringskampanjen ”Bra Drag” för att nå fler – och få fler att söka sig till yrket.

Annika Waernström, vd på PVF Yrke & Utbildning, berättar om kampanjen.

Plåt & Vent Magasinet berättade i våras om kampanjen ”Bra Drag”, en satsning från PVF Yrke & Utbildning för att få fler att välja en yrkesbana som ventilationsmontör. Annika Waernström, vd på PVF Yrke & Utbildning, berättar om bakgrunden till kampanjen och det stora rekryteringsbehov som finns i branschen:
– Behovet av utbildad arbetskraft är mycket stort. 84 procent av företagarna i ventilationsbranschen har problem att få tag på utbildade ventilationsmontörer, vilket tyvärr inte är så förvånande eftersom det utbildas försvinnande få, säger Annika Waernström.

Alla ska få veta
I våras smygstartade kampanjen med annonser i sociala medier. Nu har PVF spelat in nya filmer till ”Bra Drag”.
– På sikt vill vi att fler ska veta att det är bra drag i ventilationsbranschen. Att det är en spännande bransch med goda framtidsutsikter. Vi som jobbar för branschen vet ju redan detta, men förvånansvärt få andra gör det, säger Annika.
I filmerna som kommer visas i sociala medier syns olika personer som till synes nästan blåser omkull i den starka vinden.
– Vi tycker att filmerna är ett roligt sätt att med glimten i ögat berätta om en bransch med bra drag – bokstavligen. Det får en att haja till. Men bakom finns ett tydligt budskap, som man förstår i slutet av filmen. Filmerna länkar även vidare till en kampanjsida så att man kan läsa mer om yrket och hur man utbildar sig.

Vad är det för bild ni vill förmedla av yrket?
– Vi berättar om ett praktiskt och omväxlande jobb som passar den som vill ha varierande arbetsuppgifter och träffa nya människor. Det finns en ljus framtid för den som väljer att utbilda sig till ventilationsmontör. Det finns gott om jobb – både i dag, i morgon och i framtiden, avslutar Annika.

Text: Matilda Nehlmark
Foto: PVF
Publicerad: 2019-10-29
(Artikeln ursprungligen publicerad i PVMagasinet #10.2019)

Bakom kameran. Det behövdes tre lövblåsar för att få till tillräckligt med blåst på statisten Lasse.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!