Ny vd för Inventiair

Den 1 september tillträdde Oktay Körhan som vd för Inventiair. Han har varit operativt ansvarig på Inventiair i drygt fyra år och tillträder som vd på grund av att bolaget växer.

Inventiair har ändrat sin strategi, från teknikutveckling i huvudsak, till ett större fokus på försäljning och marknad och vi har precis börjat vår tillväxtfas. Det andra skälet till att vi valde Oktay är att han har varit med om att bygga upp bolaget och gjort det oerhört bra, säger Inventiairs grundare och tidigare vd, Martin Sellö.

Oktay Körhan har en bakgrund inom Försvarsmakten och en kandidatexamen från Uppsala universitet i företagsekonomi med inriktning mot management. Redan 2014 arbetade han som timanställd på Inventiair vid sidan av studierna.

”Extremt rolig utmaning”

– Jag känner mig ödmjuk inför rollen. Martin har varit en förebild. Att jag får chansen att ta över är stort för mig och en extremt rolig utmaning, säger Oktay.

Han beskriver sig själv som en strukturerad arbetsmyra som brinner för utmaningar.

– Det är spännande saker på gång. Vi ska fortsätta att växa och exekvera vår tillväxtplan, något jag ska jobba för varje dag. Inventiair består av ett fantastiskt team och vi sticker ut i våra produkter och vår teknik. Vårt mål är att ge människorna i rummet den bästa möjliga inomhusmiljön i Sverige, både när det gäller luftkvalité och komfort. Detta är något som blir allt viktigare i vår värld, med tanke på att vi tillbringar en mycket stor del av vår tid inomhus.

Mer än dubblad försäljning

Martin Sellö menar att Oktays egenskaper för att ge bolaget en starkare tillväxt är oöverträffade.

– Sedan Oktay började i bolaget har försäljningen mer än fördubblats. Han är något av en naturbegåvning och trots att han aldrig tidigare haft en vd-roll är han en av de absolut bästa vd-kandidaterna jag någonsin har sett. Det här är ett genomtänkt beslut som både ägare och anställda står bakom.

Martin kommer att gå till andra uppgifter i bolaget.

– Mina primära områden blir affärsutveckling, innovationer och den långsiktiga strategin för företaget – saker som jag är mer lämpad för än vd-rollen. Dessutom har jag faktiskt varit vd i tio år nu.

Inventiair utvecklar, tillverkar och levererar produkter och tjänster för ventilationssystem. Företaget grundades 2011 och har sina rötter i svensk forskning, innovation och entreprenörskap. Företaget har utvecklats snabbt, i takt med att fler upptäcker vikten av effektiv luftdistribution, ett bra inomhusklimat och energibesparingar.

MER LÄSNING

Annons
Annons
Annons
Annons
Läs Magasinet!